Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
18. 11. 2011,
8.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Samir Handanović

Petek, 18. 11. 2011, 8.29

8 let

'Sarma' v idealni postavi poražencev

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvi vratar slovenske nogometne izbrane vrste Samir Handanović se je znašel v druščini zvezdnikov, ki ne bodo nastopili na evropskem prvenstvu 2012. Med njimi je največ Srbov in Belgijcev.

Hrvaški športni časnik Sportske novosti je po zaključku kvalifikacijskega ciklusa za uvrstitev na Euro 2012 predstavil najmočnejšo enajsterico ''poražencev''. Sestavljajo jo nogometaši, ki ne bodo nastopili na zaključnem turnirju v Ukrajini in na Poljskem, skupaj so vredni skoraj 270 milijonov evrov; med 11 najbolj zvenečih imen pa so hrvaški novinarji uvrstili tudi najboljšega slovenskega vratarja. Poleg ''Sarme'' v idealni postavi neudeležencev EP 2012 prevladujejo zvezdniki angleške premierlige. Trije branilci (Srba Ivanović in Vidić ter Belgijec Kompany), Valežan Bale ter napadalca klubskih velikanov iz Manchestra, Bošnjak Džeko ter ''rezervist'' Uniteda, Bolgar Berbatov. Slednji se je po skromnem izplenu Bolgarije v kvalifikacijah tudi dokončno poslovil od državnega dresa. Preostala mesta v enajsterici so zapolnili igralci, ki branijo barve klubov v Italiji (Juventus), Franciji (Lille) in Španiji (Real). Med ''poraženci'' bi se lahko znašel tudi valižanski veteran Ryan Giggs, ki pa se je od reprezentančnega dresa poslovil že pred leti. Dolgoletni ljubljenec Old Trafforda bo tako kariero končal brez nastopa za valižansko izbrano vrsto na največjem tekmovanju.

Največ ''Otočanov'' je tudi v drugi najmočnejši postavi ''poražencev''. Znova šest, z dvema nogometašema pa se lahko pohvali londonski Arsenal (Belgijec Vermaelen in Izraelec Benayoun). Čast ''bundeslige'' rešuje belgijski branilec Bayerna van Buyten, serio A zastopa Črnogorec Jovetić, med izbrance pa se je uvrstil še drugi Turek v dresu madridskega Reala, Altintop.

Poleg naštetih bo evropsko prvenstvo izpustilo še nekaj posameznikov, ki izstopajo v mednarodni konkurenci. S pomočjo nemške strani transfermarkt.de smo izbrskali imena tistih, ki so vredni več kot 15 milijonov evrov. To so Srb Miloš Krasič (Juventus - 20 mio), Belgijec Marouane Fellaini (Everton - 19), Švicar Gökhan Inler (Napoli - 16) in Turek Arda Turan (Atletico Madrid - 15,5), zelo blizu je tudi najboljši Madžar Balazs Dzsudzsak (Anži Mahačkala - 14). Kar se tiče vrednosti slovenskih nogometašev, je na prvem mestu vratar Handanović (11 milijonov), sledita pa mu Josip Iličić (Palermo - 8,5) in dvakratni strelec na tekmi z ZDA, Tim Matavž (PSV Eindhoven - 7).

Ne spreglejte