Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 5. 2014,
19.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Rudar NK Krka

Sobota, 17. 5. 2014, 19.39

8 let

Rudar po preobratu premagal Krko, Eterović blizu nazivu najboljšega strelca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši velenjskega Rudarja so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali novomeško Krko s 4:2 (1:2). Mate Eterović je zabil dva gola.

Velenjčani, ki se s Koprom še vedno borijo za drugo mesto na prvenstveni razpredelnici, moštvi se bosta pomerili v zadnjem krogu, so tekmo z Novomeščani začeli neprepričljivo. Krkaši so nakazali, da si želijo točke iz Velenja, s čimer bi si utrdili predzadnje mesto na lestvici in obstanek v ligi.

A že v 4. minuti je sledil hladen tuš. Velenjčani so izkoristili prvo priložnost na tekmi, ko je po kotu do žoge prišel Aljaž Krefl in s podajo z leve strani lepo našel Rajka Rotmana, ki je poskrbel za vodstvo domačih z 1:0.

Po golu so si Velenjčani priigrali tudi pobudo na igrišču, a se je večina napadov končala na robu nasprotnega kazenskega prostora. Najlepšo priložnost v nadaljevanju je spet imel Rotman, ki se je v 33. minuti odločil za strel z dobrih 20 metrov s sredine igrišča, vratar Matko Obradović pa je izvrstno reagiral in žogo poslal v kot. V 40. minuti pa je edino pravo priložnost za Krko izkoristil Joel Mba Obele, ki se je po prostem strelu Zorana Zeljkovića najbolje znašel v domačem kazenskem prostoru.

Minuto kasneje se je priložnost ponudila še Saši Raniću. V 42. minuti pa je goste v vodstvo popeljal Žiga Kastrevec z glavo, z leve strani je podal Martin Kramarič. Blizu izenačenju je bil v zadnji minuti po podaji Denisa Klinarja Milan Kocić, a ga je Obradović prehitel.

Velenjčani so imeli več od igre tudi v drugem polčasu. Prva priložnost se je v 56. minuti ponudila Mateju Podlogarju, ki je iz težkega položaja na prvi vratnici poskušal s strelom z glavo. V 67. minuti je 100-odstotno priložnost za izenačenje z desne strani zapravil Ivan Firer. Za izenačenje je po lepi podaji Klinarja z leve strani poskrbel Mate Eterović, ki je zadel z glavo in tako ostaja v igri za prvega strelca lige.

Za vodstvo Velenjčanov je nato poskrbel Rajko Rotman, ki je na 18 metrih malce na desni strani dobil žogo, videl luknjo v nasprotni obrambi in z razdalje še drugič matiral Obradovića. Klinar in Eterović sta imela zaključno žogo v 89. minuti, a je bil Eterović pred golom nespreten. Igralca sta akcijo ponovila v 93. minuti, ko je Eterović vendarle postavil končni izid.

Rudar bo v zadnjem krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Kopru, Krka pa bo gostila Triglav.

Ne spreglejte