Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 8. 2024,
19.30

Osveženo pred

22 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,24
NK Aluminij NK Drava Ptuj NK Tolmin NK Krka ND Gorica NK Triglav Druga liga

Natisni članek

Nedelja, 18. 8. 2024, 19.30

22 minut

Druga liga, 2. krog

Beltinci so se znesli nad Rudarjem, Slovan doma klonil z Grosupeljčani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,24
Beltinci | Beltinci so mrežo velenjskega Rudarja zatresli kar petkrat. | Foto www.alesfevzer.com

Beltinci so mrežo velenjskega Rudarja zatresli kar petkrat.

Foto: www.alesfevzer.com

Nogometaši Bilj, Aluminija in Beltincev so po drugem krogu druge slovenske lige še edine ekipe s stoodstotnim izkupičkom. Biljenci so z 2:0 ugnali Jadran, Aluminij s 3:2 v gosteh Dravo, Beltinci pa prav tako v gosteh velenjski Rudar, in sicer s kar 5:0. V nedeljo sta do prve zmage sezone prišli ekipi Brinje Grosuplje in Tabor Sežana.

Goričane, ki so po uvodnem remiju proti velenjskemu Rudarju prišli do prve zmage v novi sezoni, je v vodstvo že v osmi minuti popeljal Nejc Močnik. Kranjčani so povedli še pred odmorom po golih Luke Šušnjare (20.) in Tonija Vinogradaca (37.), v drugem delu pa so nato Goričani znova obrnili tekmo sebi v prid. V 67. minuti je bil še drugič natančen Močnik, zmago pa je v 88. minuti priskrbel Maj Blažič.

Tudi Tolminci so prišli do prve zmage in prvih točk v novi sezoni po slavju v Novem mestu. Tolminu je zmago z dvema zadetkoma priigral Kalani Carilho Dos Santos Almeida (12. in 61.), za Krko je tolažilni gol v 83. minuti z enajstmetrovke dosegel Nik Kapun.

Pri beltinški zmagi je dva gola prispeval Jura Štimac, Aluminiju pa je v soboto zmago na Ptuju zagotovil Emir Saitoski, ki je z goloma v 64. in 75. minuti poskrbel za preobrat.

V soboto sta se še Bistrica in Ilirija razšli z 2:2, potem ko je domača ekipa v drugem polčasu izničila zaostanek dveh golov, ki ju je dosegel Din Zulić. Izenačujočega pa je prispeval Stanislav Krapuhin v 85. minuti.

V nedeljo je bilo sprva slavnostno na Kodeljevem v Ljubljani, kjer je Slovan po dolgih desetletjih odigral domačo drugoligaško tekmo. A v goste je prišlo ambiciozno Brinje Grosuplje in zmagalo z 2:1. Na drugi nedeljski tekmi je sežanski Tabor s 4:1 premagal Dravinjo. Federico Rose in Krasimir Todorov sta dosegla po dva zadetka. Tako za Grosuplje kot za Tabor je to prva zmaga sezone.

Druga liga, 2. krog:

Petek, 16. avgust:

Sobota, 17. avgust:

Nedelja, 18. avgust:

Lestvica:

Tim Matavž
Sportal Matavž za Gorico po 17 letih, Rudar po festivalu zadetkov do točke
Maribor - Mura, 1. SNL
Sportal Jakupović za preobrat, Olimpija prekinila niz, nesrečen poraz Kopra
prva liga Olimpija Celje Luka Menalo
Sportal Olimpiji zagodli okvir gola in nekdanja člana, Jakupović zapravil 11-m za zmago
Ne spreglejte