Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
10. 1. 2018,
13.30

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Natisni članek

Matjaž Kek NK Rijeka Prva liga Telekom Slovenije Alen Ožbolt Jure Balkovec Simon Rožman NK Domžale

Sreda, 10. 1. 2018, 13.30

6 let, 9 mesecev

Uvodni dan priprav NK Domžale #foto

Rožman hvaležen Keku, a ne gre na Reko, Domžale izgubile napadalca #foto

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,75
NK Domžale Uvodni Dan Priprav | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

V sredo so priprave na spomladanski del prvenstva začeli tudi Domžalčani. Trener Simon Rožman, ki so ga hrvaški mediji povezovali s selitvijo na Kekovo Reko, je prvič letos pozdravil izbrance, s katerimi želi uresničiti cilj in Domžale popeljati v Evropo. Po Juretu Balkovcu je pokalne zmagovalce zapustil še Alen Ožbolt.

Pred dnevi se je na Hrvaškem razpredalo o možnosti, da bi Simon Rožman, mladi trener Domžal, nadaljeval strokovno pot na Reki, kjer bi tesno sodeloval z Matjažem Kekom in skrbel za razvoj mlajših igralcev.

''Ni skrivnost, da sem si ogledal zadnjo prvenstveno tekmo Rijeke in da smo se po tekmi z njihovimi predstavniki zadržali in izmenjali veliko mnenj o prihajajočih izzivih, vizijah obeh klubov … Skratka, gre za krasne in odprte ljudi, kot pri nas v Domžalah,'' je trener iz Štor pojasnil razloge, zaradi katerih so na Hrvaškem prehitro delali zaključke in slovenskega stratega povezovali z nadaljevanjem kariere na Reki.

Manjkala le Ibričić in Nicholson

... nato pa so se preselili na zelenico. Trener Simon Rožman je tako vodil prvi trening v letu 2018. | Foto: Žiga Zupan/Sportida ... nato pa so se preselili na zelenico. Trener Simon Rožman je tako vodil prvi trening v letu 2018. Foto: Žiga Zupan/Sportida Rožman, ki pogosto povpraša starejšega kolega Keka za nasvet in mu je iskreno hvaležen za vsakega, tako trdno ostaja v domžalskem sedlu.

V sredo je prvič v letu 2018 pozdravil izbrance. Prišli so skoraj vsi. Na uvodnem treningu v mestu ob Kamniški Bistrici ni bilo nekdanjega reprezentanta Bosne in Hercegovine Senijada Ibričića ter napadalca z Jamajke Shamarja Nicholsona.

Trener Domžal je na prvi trening povabil tudi nekaj najobetavnejših mladincev. Zasedbo želi pomladiti in z njo uresničiti glavni cilj, nastop v Evropi. Prezimil je na tretjem mestu in z lepimi spomini na odmevne predstave v Evropi, kjer je med drugim prekrižal načrte nemškemu prvoligašu Freiburgu, nastope v kvalifikacijah pa sklenil na skoraj polnem Velodromu v Marseillu. Po izpadu iz Evrope je sledil odhod številnih prvokategornikov, ki so jih zamenjali novinci.

Domžalčani so prezimili na tretjem mestu, ki zagotavlja nastope v Evropi. V pokalu so se poslovili že v osmini finala. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Domžalčani so prezimili na tretjem mestu, ki zagotavlja nastope v Evropi. V pokalu so se poslovili že v osmini finala. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Ker so potrebovali kar nekaj časa, da so se uigrali s soigralci, so nekaj časa trpeli rezultati rumenih. Spomladi naj bi bilo po mnenju najmlajšega trenerja v 1. SNL drugače. Pričakuje še boljše predstave. Če bi ujeli zmagoviti ritem, bi se lahko še približal vodilnemu dvojcu (Maribor ima 12, Olimpija pa 9 točk prednosti), a bi bil zadovoljen že z uresničitvijo osnovnega načrta, prebojem v Evropo.

Direktor Oražem ima polne roke dela

Alen Ožbolt bo nastopal v drugi avstrijski ligi. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Alen Ožbolt bo nastopal v drugi avstrijski ligi. Foto: Žiga Zupan/Sportida Levi bočni branilec Jure Balkovec se je preselil v Italijo, kjer je oblekel dres ambicioznega drugoligaša Barija, domžalske vrste pa zapušča tudi Alen Ožbolt. Mladi napadalec, ki se je dokazoval tudi pri sloviti Borussii Dortmund, odhaja v Avstrijo. Branil bo barve drugoligaša Hartberga.

''Športni direktor ima polne roke dela,'' ne skriva Rožman, ki bi lahko do konca zimskega prestopnega roka ostal še brez katerega igralca. Prihodov ne načrtuje. Odvisni bodo predvsem od odhodov. Tu bo imel glavno besedo športni direktor Matej Oražem

Kdo se je udeležil uvodnega treninga?

Agim Ibraimi ... | Foto: Žiga Zupan/Sportida Agim Ibraimi ... Foto: Žiga Zupan/Sportida

... Andraž Kirm ... | Foto: Žiga Zupan/Sportida ... Andraž Kirm ... Foto: Žiga Zupan/Sportida

... Matija Širok ... | Foto: Žiga Zupan/Sportida ... Matija Širok ... Foto: Žiga Zupan/Sportida

... Amedej Vetrih ... | Foto: Žiga Zupan/Sportida ... Amedej Vetrih ... Foto: Žiga Zupan/Sportida

... Marko Alvir in Kristjan Šipek ... | Foto: Žiga Zupan/Sportida ... Marko Alvir in Kristjan Šipek ... Foto: Žiga Zupan/Sportida

... Zeni Husmani ... | Foto: Žiga Zupan/Sportida ... Zeni Husmani ... Foto: Žiga Zupan/Sportida

... Dejan Milić ... | Foto: Žiga Zupan/Sportida ... Dejan Milić ... Foto: Žiga Zupan/Sportida

... Ajdin Mulalić ... | Foto: Žiga Zupan/Sportida ... Ajdin Mulalić ... Foto: Žiga Zupan/Sportida

... Luka Volarič ... | Foto: Žiga Zupan/Sportida ... Luka Volarič ... Foto: Žiga Zupan/Sportida

... Lovro Bizjak ... | Foto: Žiga Zupan/Sportida ... Lovro Bizjak ... Foto: Žiga Zupan/Sportida

... in drugi. | Foto: Žiga Zupan/Sportida ... in drugi. Foto: Žiga Zupan/Sportida

 

Ne spreglejte