SiolNET. Sportal Nogomet
0,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ronaldov odvetnik: Obtožbe temeljijo na izmišljenih dokumentih

0,62

termometer

Cristiano Rolando
Foto: Getty Images

V taboru portugalskega nogometnega zvezdnika Cristiana Ronalda vztrajajo, da Ronaldo leta 2009 v hotelu v Las Vegasu ni posilil takrat 25-letne ameriške manekenke Kathryn Mayorga. Njegov odvetnik Peter Christiansen je prepričan, da obtožbe o posilstvu temeljijo na izmišljenih dokumentih in da je njegova stranka povsem nedolžna.

Cristiano Ronaldo ne zanika srečanja z Mayorgovo, vendar pa je bil, kot zatrjuje njegov odvetnik, odnos ves čas sporazumen in ni šlo za spolni napad, kot so zapisali pri Der Spieglu. Ta je sicer o domnevnem posilstvu poročal že pred letom in pol. Zgodbo je osnoval na dokumentih, ki jih je pridobil prek slovitih Football Leaks.

Prav tako Ronaldo ne zanika, da je Mayorgovi leta 2010 ponudil zunajsodno finančno poravnavo v višini 375 tisoč dolarjev v zameno za molk o odnosu z njim v javnosti, vendar pa so bili po njegovem razlogi za to pogodbo povsem izkrivljeno predstavljeni. To, da je Ronaldo Mayorgovi ponudil, da se pogodita, v nobenem primeru ne pomeni priznanja krivde, je še poudaril Ronaldov pravni zastopnik.

Cristiano Rolando Foto: Getty Images

Poročila medijev temeljijo na ukradenih in digitalno prirejenih dokumentih, ki vsebuje spremenjene oziroma povsem izmišljene dele, navaja odvetnik, ki opozarja, da je Ronaldo, ko je predlagal odškodnino Mayorgovi, sledil nasvetom svojih svetovalcev, da bi zaustavil nezaslišane obtožbe, ki so mu jih naprtili. "Njegov namen je bil natanko ta, ki smo mu zdaj priča, da bi se izognil poskusom uničevanja svojega ugleda, ki ga je zgradil s trdim delom, popolno predanostjo športu ter delom na sebi," je poudaril odvetnik.

"Ronaldo je vajen velike medijske pozornosti, čeprav gre za znano osebnost, pa je obžalovanja vredno, da mediji še naprej širijo in spodbujajo namerno obrekovanje, ki temelji na prirejenih in izmišljenih digitalnih dokumentih," je opozoril odvetnik, ki navaja primere po Evropi, ko so bili tarče spletnih kriminalcev, hekerjev, tudi odvetniške pisarne. In prav na te "ukradene podatke in dokumente" - gre sicer za podatke Football Leaks - naj bi se skliceval nemški Der Spiegel, ki je prvi objavil pričanje Mayorgove. V Der Spieglu sicer zatrjujejo, da nikoli niso podvomili o njihovi avtentičnosti.

Cristiano Rolando Foto: Getty Images

Portugalski časopis Correio da Manha na svojih spletnih straneh navaja, da je nogometni klub Real Madrid od Cristiana Ronalda zahteval, da plača odškodnino Kathryn Mayorga, saj ni želel, da bi se s to afero umazalo ime kluba. Ronaldo se je pred tem preselil iz Manchester Uniteda v Madrid po plačilu astronomske odškodnine, klub iz španske prestolnice pa naj bi se zbal za svoj ugled in morebitno izgubo vrednosti svoje naložbe.

"Skrbi so se močno povečale po ameriških počitnicah leta 2009, ko so ga rumeni mediji ujeli v spremstvu starlete Paris Hilton. Naložba v Ronalda je bila za takratne čase astronomska, o njegovih sposobnostih na igrišču ni nihče dvomil, a bali so se, da bi posledice dejanj zunaj igrišča ogrozile klubsko podobo," piše portugalski medij.

Cristiano Rolando Foto: Getty Images

Ujemale naj se ne bi tudi podrobnosti na večer dogodkov. Spletni portali ponujajo videoposnetke, kako se Ronaldo in Mayorgova zabavata, plešeta in objemata v enem od nočnih klubov. Medtem ko Mayorga trdi, da je po spolnem odnosu Ronaldo zapustil suito hotela Palms Palace, pa napadalec Juventusa zatrjuje, da sta se po spolnem odnosu z Mayorgovo vrnila v sloviti nočni klub Rain in preživela še nekaj ur skupaj. Ronaldovi zastopniki želijo pridobiti morebitne videoposnetke nadzornih kamer, ki bi potrjevali njihov zagovor.

Policija v Las Vegasu je na začetku oktobra začela preiskavo domnevnega posilstva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin