Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
13. 2. 2017,
19.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

Rijeka

Ponedeljek, 13. 2. 2017, 19.09

6 let, 6 mesecev

Pestro dogajanje na Reki

Roman Bezjak spet v Rijeki? Matjaž Kek ni navdušen.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93
Matjaž Kek Rijeka | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenskega napadalca Romana Bezjaka povezujejo z vrnitvijo v Rijeko, ki potrebuje okrepitve. Matjaž Kek o njegovem morebitnem prihodu govori zadržano in pravi, da so njegovi nadrejeni v letošnjem zimskem prestopnem roku zaspali.

"Veste, kaj si mislim o prihodih in odhodih nogometašev v zadnjih dneh prestopnih rokov. Nihče ne more biti zadovoljen. Jasno je, da smo se pri nekaterih stvareh pozno odzvali," je o morebitnem prihodu dejal Matjaž Kek in dal nadrejenim jasno vedeti, da z njihovim delom v letošnjem zimskem prestopnem roku ni najbolj zadovoljen.

Rijeka, ki bo v drugem delu hrvaškega prvenstva branila šest točk prednosti pred zagrebškim Dinamom in bo lovila prvi državni naslov v zgodovini kluba, je pozimi ostala brez stebra obrambe, hrvaškega reprezentanta Mateja Mitrovića, ki je za 4,2 milijona evrov odšel v turški Bešiktaš. Zvenečih okrepitev ni pripeljala.

Roman Bezjak se želi vrniti, časa je zelo malo

Se bo Roman Bezjak vrnil v Rijeko? | Foto: Žiga Zupan/Sportida Se bo Roman Bezjak vrnil v Rijeko? Foto: Žiga Zupan/Sportida Kar nekaj časa so jo povezovali z izkušenim napadalcem, nekdanjim dolgoletnim hrvaškim reprezentantom Nikico Jelavićem, a na koncu je prihod nekdanjega člana West Ham Uniteda, Hull Cityja in Evertona padel v vodo.

Zdaj naj bi bil blizu selitve v Rijeko Roman Bezjak, ki je bil njen član do konca lanskega avgusta, ko je za dva milijona evrov prestopil v Darmstadt.

Sedemindvajsetletni slovenski napadalec, ki je za Rijeko v tej sezoni še pred odhodom v Nemčijo zabil kar devet golov na devetih tekmah v vseh tekmovanjih, se v Darmstadtu ni najbolj izkazal. Na 12 tekmah ni zadel niti enkrat, težave je imel tudi s poškodbami.

Nazadnje je igral konec lanskega leta, potem ga ni bilo več v kadru Darmstadta, ki se bojuje za obstanek v nemški prvi ligi. Nekdanji napadalec Celja naj bi bil zelo zagret za vrnitev na Reko, a časa za uresničitev prestopa ni več veliko. Konec zimskega prestopnega roka na Hrvaškem bo v sredo opolnoči.

Mariborčana nadaljevanje sezone, v kateri še sploh ni izgubil, čaka že v nedeljo. | Foto: Vid Ponikvar Mariborčana nadaljevanje sezone, v kateri še sploh ni izgubil, čaka že v nedeljo. Foto: Vid Ponikvar

Matjaž Kek: Nihče ni čarovnik

"Najprej moramo videti, v kakšnem stanju je. Normalno je, da si želi priti k nam. Pozna nas, bil je z nami, ampak moramo vedeti, da je v zadnjih mesecih igral zelo malo. Ima tudi težave s poškodbami, zato je treba o vsem skupaj premisliti. Nihče ni čarovnik, da bi lahko po nekaj treningih in po nekaj mesecih brez igranja čez noč prišel v formo," je Kek povedal o morebitnem prihodu Bezjaka, čigar vrnitev na zelenice nestrpno pričakuje tudi selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec.

V zadnjem času je bil namreč njegov prvi napadalec. Slovenijo nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 čaka 26. marca, ko bo gostovala na Škotskem.

Rijeka bo prvenstveno sezono nadaljevala v nedeljo, ko jo v prvenstvu čaka zahtevno gostovanje pri tretjeuvrščenem Osijeku.

Rijeka je dobila novega branilca

Bezjakov prestop še urejajo, so pa pri Rijeki danes potrdili prihod izkušenega hrvaškega branilca Anteja Kulušića, ki so ga preizkušali v zadnjih dneh. Tridesetletnik, ki je pri zmagi s 3:2 nad Domžalami na nedavni prijateljski tekmi zabil dva gola, je podpisal pogodbo do konca sezone z možnostjo podaljšanja za nadaljnji dve leti.

Kulušić je bil nazadnje član turškega prvoligaša Genclerbirligija.

 

 

 

Ne spreglejte