Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 2. 2018,
15.00

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Natisni članek

Roman Bezjak Darmstadt Jagiellonia Bialystok zimski prestopni rok

Četrtek, 1. 2. 2018, 15.00

6 let, 2 meseca

Roman Bezjak

V Nemčiji v nemilosti trenerjev, zdaj srečen na Poljskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Roman Bezjak | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski reprezentančni napadalec Roman Bezjak bo kariero nadaljeval na Poljskem, kjer bo vsaj dve leti in pol nosil dres prvoligaškega kluba Jagiellonia Bialystok. Korošec je tako zapustil nemški drugoligaški klub Darmstadt, pri katerem se ni niti enkrat vpisal med strelce. Večji del jesenskega dela je bil v nemilosti trenerjev.

Ko je Roman Bezjak leta 2016 prestopil v Darmstadt, ki je hrvaški Rijeki odštel dva milijona evrov in poskrbel, da je postal Korošec najdražji nakup v zgodovini kluba, se je slovenskemu napadalcu izpolnila otroška želja. Zaigral je v nemški bundesligi, v kateri je branil barve Darmstadta, a so izostali zadetki.

V Nemčiji brez zadetka, na Reki do dvojnega naslova

Čeprav so ga v Nemčijo pripeljali z namenom, da se čim večkrat vpiše med strelce, je njegova statistična rubrika pri doseženih zadetkih ostala prazna. Nezadovoljstvo se je stopnjevalo, Bezjak je igral vedno manj, nato pa se je pozimi vrnil na Reko in zasedbi Matjaža Keka pomagal do zgodovinskega podviga, dvojne hrvaške krone.

Po nepozabni šampionski izkušnji na Reki se je vrnil v Nemčijo. Darmstadt je izpadel v drugo ligo, kjer je prvič zaigral tudi Bezjak, a ni mogel biti zadovoljen s prikazanim. Trenerji so ga postavili na stranski tir, dobival je vedno manj priložnosti, na koncu pa je bil sprejet dogovor, da v zimskem prestopnem roku najde nov klub.

Na Reki so ga navijači Rijeke oboževali. | Foto: Grega Valančič/Sportida Na Reki so ga navijači Rijeke oboževali. Foto: Grega Valančič/Sportida

Bezjak se ni obotavljal. Prvi dan februarja je podpisal pogodbo s poljskim prvoligašem Jagiellonio, kjer si bo delil slačilnico še z dvema rojakoma.

Pri klubu iz Bialystoka igrata tudi Nemanja Mitrović in Dejan Lazarević, povečala pa se je tudi slovenska kolonija na Poljskem, ki jo po novem v prvi (trojica iz Jagiellonie, Sandi Arčon, Goran Cvijanović, Matic Fink, Boban Jović, Uroš Korun, Matej Palčič, Saša Aleksander Živec) in drugi ligi (Dejan Djermanović, Miha Goropevšek, Matej Podlogar in Matic Žitko) sestavlja že 14 legionarjev. Bezjak je sklenil dvoinpolletno pogodbo z možnostjo enoletnega podaljšanja.

Bezjak bo v službi kluba

Korošec si bo slačilnico novega kluba delil z dvema rojakoma. | Foto: Twitter - Voranc Korošec si bo slačilnico novega kluba delil z dvema rojakoma. Foto: Twitter - Voranc ''Zadovoljen sem, da sem podpisal za Jagiellonio. Pomagal bom klubu, da uresniči svoje cilje,'' je po sklenitvi sodelovanja za rumeno-rdeče povedal 28-letni slovenski legionar, ki bo tako po slovenskem, bolgarskem, hrvaškem in nemškem spoznal že moč poljskega ligaškega nogometa.

''V prejšnjih klubih sem dosegel veliko zadetkov. Bilo bi lepo, če bi bil tako učinkovit tudi tukaj. Po drugi strani pa bom igral tam, kjer me bo postavil trener,'' je napovedal, kako bo naredil vse, da pomaga klubu do želenih rezultatov. Jagielleonia je na Poljskem prezimila na osmem mestu.

Ne spreglejte