Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
25. 9. 2014,
13.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Roma Parma nogomet Miralem Pjanić Rudi Garcia

Četrtek, 25. 9. 2014, 13.56

8 let

Roma kot senca sledi Juventusu: bosanski biser oklican za genija (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Štirje krogi in 12 točk je začetni izkupiček Rome, ki si skupaj z Juventusom delijo vrh lestvice. Rimljani so se s tremi točkami vrnili tudi s težkega gostovanja pri Parmi. Junak Miralem Pjanić.

Nogometaši iz italijanske prestolnice so tekmo odprli odlično in povedli prek srbskega napadalca Adema Ljajića. To je bil tudi izid prvega polčas, po desetih minutah drugega dela pa je za domačine zadel Paolo de Ceglie, nekdanji član torinskega Juventusa. Izid se nato ni več spreminjal, in ko so že vsi mislili, da si bosta ekipi razdelili točki in bo to prvi manjši spodrsljaj Rome, je na sceno stopil bosanski reprezentant Miralem Pjanić. Ta je v 88. minuti z izjemnim prostim strelom Romi zagotovil novo, že četrto zmago v tej sezoni in jo izenačil z Juventusom.

Tretji Inter ima za vodilno dvojico že štiri točke zaostanka, "prerojeni" AC Milan pa na šestem mestu pet.

Pjaniću daj žogo in ne bo ti žal

"Imeli smo odličen prvi polčas, v katerem smo delovali, kot smo se dogovorili. Imeli smo posest žoge in nasprotniku nismo dovolili dihati. V drugem polčasu smo malce popustili. Roko na srce, igrati pri Parmi je vse prej kot lahko, obožujem trenerja Roberta Donadonija, a Parma danes kaj več kot odlične obrambne igre ni prikazala. Vesel sem za Ljajića, da je zadel, a v drugem polčasu je pričakovano padel, k sreči smo se znali rešiti iz zagate. Podaj Pjaniću žogo in glej, kako to počnejo geniji. Izjemen prosti strel," se od navdušenja ni mogel ustaviti Rudi Garcia, trener Rome.

Garcia je po tekmi tudi potarnal, da bo v boju za naslov z Juventusom težko, saj ima v zadnjem času veliko težav s poškodbami. "To sezono smo igrali pet tekem, a nikoli nismo imeli enake obrambe. Vsi manjkajoči nogometaši so pomembni, a imajo resne poškodbe. Hvala bogu, da smo danes vsi 'preživeli' in nimamo novih poškodb, poleg tega pa so mi preostali fantje pokazali, da lahko nanje resno računam."

Kaj šele bo, ko ne bo poškodb

O čem govori francoski strokovnjak? Ne more računati na Danieleja de Rossija, Davideja Astorija, Juana Iturbeja, Federica Balzarettija, še vedno poškodovanega Kevina Strootmana, počasi pa naj bi se po poškodbi vračala Ashley Cole in Leandro Castan.

Ne spreglejte