Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 8. 2014,
22.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matjaž Kek Darko Milanič Miral Samardžić Goran Cvijanović Kevin Kampl Red Bull Salzburg Rijeka

Nedelja, 31. 8. 2014, 22.48

7 let, 12 mesecev

Rojak Matjaža Keka, ki spet zmaguje, poskrbel za evrogol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po porazu v prejšnjem prvenstvenem krogu je Matjaž Kek v hrvaškem prvenstvu z Rijeko spet zmagal. Goran Cvijanović je dosegel evrogol. Darko Milanič šokiral prvake v Salzburgu.

Po kar 16 zaporednih zmagah na klopi Rijeke v vseh tekmovanjih je Matjaž Kek v prejšnjem prvenstvenem krogu nepričakovano izgubil na gostovanju pri zagrebški Lokomotivi (1:2), a medtem v play-offu za ligo Europa visoko zmagal v Moldaviji in se še drugič zapored prebil v skupinski del tega evropskega tekmovanja, zdaj pa zmagal še v prvenstvu in se vrnil v zmagovite tirnice.

Rijeka je na Kantridi gostila Zadar in zmagala s 6:1. Enega izmed zadetkov je zabil prišlek iz Maribora Goran Cvijanović, ki je na igrišče prišel deset minut pred koncem in potreboval le pet minut, da je zabil gol, ki ga ne vidimo ravno vsak dan. Nasprotnikovega vratarja je premagal po strelu skorajda s sredine igrišča.

Miral Samardžić za Rečane ni igral, saj je moral počivati zaradi rdečega kartona, ki ga je prejel prejšnji konec tedna v Zagrebu.

Rijeka ostaja na drugem mestu prvenstvene razpredelnice. Po sedmih krogih ima 18 točk. Nasmihalo se ji je že prvo mesto, saj je splitski Hajduk v velikem hrvaškem derbiju na Poljudu vodil proti Dinamu že z 2:0, a so nato Zagrebčani v zadnjih 20 minutah z neverjetnim preobratom le prišli do zmage (3:2), s katero so zadržali točko prednosti pred Kekovo četo.

Darko Milanič šokiral Salzburg

Iz tujine prihaja še ena prijetna novica o uspehu slovenskega trenerja. V Avstriji je Darko Milanič na klopi graškega Sturma v gosteh šokiral do tega kroga stoodstotni Red Bull Salzburg Kevina Kampla, premagal ga je s 3:2. Slovenski reprezentant se je vpisal med strelce in po hitrem vodstvu gostov z 2:0 znižal na 2:1. Bil je ena izmed redkih izjem, ki si je po srečanju pri trenerju Adiju Hütterju prislužil pohvale na račun svoje predstave.

Rdeči biki so bili do srečanja s Sturmom nedotakljivi v domačem prvenstvu. Šestkrat zapored so nadigrali tekmece, skupna razlika v zadetkih je znašala kar 29:1, v sedmo pa doživeli hladno prho. Nepričakovan izpad v kvalifikacijah za ligo prvakov je pustil očitne posledice, vse večje so govorice o tem, da bi se lahko najboljši posamezniki kluba že kaj kmalu preselili v Leipzig, kjer Red Bull gradi novo uspešno nogometno klubsko zgodbo. Sturm ima po sedmih odigranih prvenstvenih krogih osem točk in je na četrtem mestu, nekdanji trener Maribora pa je po eni najslajših zmag, odkar je prevzel odgovorno mesto pri Sturmu, prepričan, da lahko s črno-belimi izbranci le še napreduje.

Ne spreglejte