Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 11. 2023,
9.32

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2026 Rodrygo Lionel Messi Lionel Messi

Petek, 24. 11. 2023, 9.32

5 mesecev, 1 teden

Rodrygo po kaotični tekmi z Argentino tarča rasističnih žaljivk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Rodrygo Messi | Med dvobojem sta si imela Lionel Messi in Rodrygo marsikaj za povedati. | Foto Reuters

Med dvobojem sta si imela Lionel Messi in Rodrygo marsikaj za povedati.

Foto: Reuters

Brazilski nogometaš in član madridskega Reala Rodrygo Goes trdi, da je bil v zadnjih dneh po tekmi brazilske reprezentance z Argentino v južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2026 na družbenih omrežjih tarča rasističnih žaljivk, saj se je na sloviti Maracani med tekmo na igrišču sprl z argentinskim zvezdnikom Lionelom Messijem.

Argentina : Brazilija
Sportal Neprijetni prizori na južnoameriškem spektaklu, zmaga pa Messiju in druščini #video

Na družbenih omrežjih je 22-letni Brazilec Rodrygo zapisal, da je v zadnjih dneh prejemal rasistične žaljivke, poroča španska tiskovna agencija EFE.

"Rasisti so vedno na delu. Moja družbena omrežja so napadli z žaljivkami in z vsemi vrstami nesmislov. To je vsem na ogled," je na svojih družbenih omrežjih zapisal Rodrygo.

"Če ne naredimo, kar želijo, če se ne obnašamo tako, kot mislijo, da bi se morali, če nosimo nekaj, kar jih moti, če ne spustimo glave, ko nas napadejo, če zasedamo prostore, ki so po njihovem mnenju samo njihovi, rasisti ukrepajo s svojim kriminalnim vedenjem. Škoda zanje. Ne bomo se ustavili," je še dodal brazilski reprezentant.

V eni izmed nogometaševih prejšnjih izjav mu je več uporabnikov očitalo, da je argentinske nogometaše označil za strahopetce, ker so zapustili igrišče, potem ko so se navijači obeh ekip sprli na tribunah stadiona. Več komentarjev je imelo rasističen prizvok z emotikoni opic in banan.

Že pred tekmo so se okrog stadiona spopadli navijači, nemiri, v katerih je posredovala tudi policija, pa so se prenesli še na stadion, zato je bil začetek tekme prestavljen za pol ure.

Na največjem južnoameriškem derbiju je bilo nemirno. | Foto: Guliverimage Na največjem južnoameriškem derbiju je bilo nemirno. Foto: Guliverimage

Nogometaši Argentine so odšli v garderobo in se na igrišče vrnili šele po 17 minutah, ko so bile razmere pod nadzorom. Med tekmo sta se po poročanju argentinske radijske postaje TyC Sports Lionel Messi in Rodrygo besedno spopadla. Slednji naj bi Argentince označil za strahopetne, Messi pa je nato Brazilca od zadaj prijel za vrat in ga opomnil, kdo so svetovni prvaki in da naj zapre usta.

Angel di Maria
Sportal Angel Di Maria bo prihodnje leto končal reprezentančno pot
Ne spreglejte