Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
1. 8. 2014,
17.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Robert Koren West Bromwich Albion Hull City David Villa

Petek, 1. 8. 2014, 17.02

6 let, 6 mesecev

Robert Koren v Avstralijo: v Melbourne je že odletel

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po Norveški in Angliji, kjer je prebil kar sedem let in pol, se nekdanji kapetan slovenske nogometne reprezentance Robert Koren očitno seli v Avstralijo.

Že nekaj časa se je šušljalo, da bo bogato nogometno pot nadaljeval v Avstraliji, zdaj je bolj ali manj jasno, da čakamo le še uradno potrditev sklenitve sodelovanja med Robertom Korenom in ekipo Melbourne City, ki nastopa v elitni avstralski A-League.

Triintridesetletni nekdanji kapetan je danes zjutraj odpotoval proti Melbournu, kar je objavil tudi na Twitterju, po prihodu sledi podpis dveletne pogodbe s klubom, ki je v lasti arabskega šejka Kalduna Al Mubaraka. Ta si lasti tudi bogati Manchester City in New York City.

Koren je za Slovenijo – kapetan je bil v njenem najboljšem obdobju, ko je z golom poskrbel tudi za zgodovinsko zmago na svetovnem prvenstvu nad Alžirijo pred štirimi leti – v izbrani vrsti odigral 65 tekem in prispeval pet golov. Nogometno pot je začel pri Dravogradu, se potem preselil v Celje in pred natanko desetimi leti prvič zakorakal v tujino. Na Norveškem, kot član Lilleströma, je igral tri leta in se januarja 2007 preselil v Anglijo.

Sprva je bil tri leta in pol član West Bromwich Albiona, s katerim je igral tudi v elitni premier ligi, potem je postal član Hull Cityja, se hitro uveljavil, postal njegov kapetan in ga pred letom dni tudi popeljal v elitno angleško nogometno ligo.

Po izteku pogodbe konec junija je bil nekaj časa brez pogodbe, nekateri so namigovali, da bo odšel v pokoj, a zdaj se je odločil, da bo nogomet na visoki ravni igral še vsaj dve leti. Anglijo zapušča po natanko 300 nastopih v vseh tekmovanjih in 52 zadetkih.

Garderobo si bo delil z Davidom Villo

Melbourne City, ustanovljen je bil pred petimi leti, je v pretekli prvenstveni sezoni zasedel zadnje, deseto mesto v ligi. Prvi del sezone v tamkajšnji ligi traja od oktobra do sredine aprila, potem se najboljše ekipe pomerijo za naslov v sistemu na izločanje. Nobena ekipa iz lige ne izpade.

V Avstraliji bo Koren igral z nekaterimi zvenečimi imeni evropskega nogometa. Med drugim z Ircem Damienom Duffom, nekdanjim nogometašem londonskega Chelseaja, in najboljšim strelcem v zgodovini španske reprezentance Davidom Villo, ta bo v Melbournu igral nekaj tednov. Pred začetkom nove sezone severnoameriške profesionalne lige MLS, v kateri bo igral za New York, bo nekdanji zvezdnik Barcelone, Valencie in madridskega Atletica posojen v Avstralijo.

Ne spreglejte