Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
30. 11. 2015,
2.10

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Valencia Nuno Espirito Santo Frank Rijkaard Michael Laudrup Sevilla

Ponedeljek, 30. 11. 2015, 2.10

1 leto, 10 mesecev

Rijkaardov čustveni krst na klopi Valencie?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Španski nogometni velikan Valencia je izgubil trenerja. Portugalec Nuno Espirito Santo je zapustil položaj po nedeljskem porazu v Sevilli, s katerim so netopirji na lestvici zdrsnili na deveto mesto.

Nedelja je prinesla spremembe pri nogometnemu klubu Valencia. Portugalec Nuno Espirito Santo je po porazu na gostovanju v Sevilli (0:1) zapustil mesto trenerja netopirjev.

Obračun udeležencev lige prvakov je na štadionu Ramon Sanchez Pizjuan v prid gostiteljev odločil zadetek Sergia Escudera, Valencia pa je plačala krut davek rdečih kartonov, ki sta jih prejela Joao Cancelo in Javi Fuego. Sevillo je do zmage nad Valencio povedel nekdanji trener netopirjev Unai Emery, gostom pa po že četrtem porazu v tej sezoni ni bilo do smeha.

Azijski mogotec pričakuje veliko več

Valencia je po neuspehu v Andaluziji na lestvici zdrsnila na deveto mesto, ki ne zadovoljuje njenih ambicij. Po 13 krogih za vodilno Barcelono zaostaja 14 točk, četrtouvrščena Celta iz Viga pa ji beži za pet točk.

Nuno, nekdanji portugalski vratar, je na Mestallo prispel lani. Pred tem se je dokazal z uspešnim vodenjem portugalskega prvoligaškega kluba Rio Ave, v Valencii pa je nasledil Juana Antonia Pizzija in slavni klub popeljal do lige prvakov. V Evropi netopirjem ne gre najbolje, saj po petih krogih v skupini zaostajajo za Zenitom in Gentom, tako da bi lahko ostali brez napredovanja med 16 najboljših.

To bi bil velik udarec za bogatega klubskega lastnika Petra Lima. Mogotec iz Singapurja je ogromno vložil v klub. Veliko boljše rezultate pričakuje tako doma kot tudi v Evropi. Valencia je v tej sezoni v španskem prvenstvu zmagala le petkrat in poskrbela za velik zaostanek za najboljšimi.

Se Rijkaard vrača v Španijo?

Nekdanji klub Zlatka Zahovića, ki je dvakrat zaigral v finalu lige prvakov, bo tako v kratkem dobil novega stratega. Do nadaljnjega bo treninge vodil nekdanji angleški reprezentant Phil Neville, ki je pri Valencii opravljal vlogo podaljšane roke 41-letnega Nuna Espirita Santa. Glavno vlogo naj bi prevzel nekdo drug, tako da so dnevi na Mestalli šteti tudi nekdanjemu zvezdniku Manchester Uniteda in Evertona.

Med kandidati, ki bi lahko prevzeli vlogo trenerja Valencie, se omenjajo tudi Nizozemec Frank Rijkaard, Danec Michael Laudrup in Španec Juande Ramos. Če bi prišel Rijkaard, bi ga že v soboto čakal obračun, poln mešanih čustev. Pomeril bi se namreč z nekdanjim klubom, saj bo konec tedna v derbiju 14. kroga španskega prvenstva na Mestalli gostovala vodilna Barcelona.

Nizozemec je pred devetimi leti katalonskega velikana popeljal do naslova evropskega prvaka. Po letu 2013 se ni več dokazoval kot trener. Nazadnje je deloval v Aziji, ko je bil selektor izbrane vrste Savdske Arabije. Če se bo vrnil v Španijo, se bo takoj pomeril z najboljšim.

Ne spreglejte