Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
11. 12. 2013,
6.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bayern München Manchester City Manuel Pellegrini Franck Ribery Josep Guardiola

Sreda, 11. 12. 2013, 6.51

8 let

Ribery v šoku: Iskreno povedano, ne vem, kaj se je zgodilo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Manchester City je po le dvanajstih minutah zaostajal z 0:2, nato pa z neverjetnim preobratom preprečil, da bi se Bayern veselil novega rekorda. Franck Ribery je priznal, da so se prehitro sprostili.

Bavarci so imeli vse v svojih nogah. Hitro vodstvo 2:0, boljšo igro, več priložnosti … Obetali so se nadaljevanje sanjskega niza, že enajsta zaporedna zmaga v ligi prvakov in podaljšan rekord, na koncu pa so navijači Bayerna trepetali, da ne bi njihovi ljubljenci ostali brez prvega mesta v skupini. Ko je Manchester City nepričakovano poskrbel za preobrat in vodstvo 3:2, so ga do konca srečanja le centimetri ločili od tega, da bi z zmago s 4:2 pahnil Bavarce z vrha razpredelnice. Vratar Manuel Neuer je ubranil izjemno priložnost rezervista Alvara Negreda in ostalo je pri 2:3. "V uvodnih 16 minutah smo igrali grozno, nato pa smo začeli zadrževati žogo. Zaigrali smo tako, kot znamo, podobno kot Bayern. Z zmago v Münchnu in tem, da smo igrali brez Kompanyja, Nasrija, Agüera in večji del tekme Negreda, smo dokazali, da le nismo tako slaba ekipa, kot bi lahko sklepali po prvi tekmi na Etihadu (domači poraz z Bayernom z 1:3, op. p.)," se je prestižne zmage na nemških tleh razveselil Manuel Pellegrini.

Na City so začeli gledati preveč zviška

Čilenec je končno dočakal prvo zmago nad Josepom Guardiolo, ki je športno čestital Cityju. "Čestitke gostom, odigrali so zelo dobro tekmo," jih je pohvalil trener Bavarcev, ki je v soboto z razigranimi izbranci sejal paniko v Bremnu in ponižal Werder kar s 7:0, v torek pa v sklepnem dejanju skupinskega dela lige prvakov zapravil priložnost za 100-odstotni izkupiček v skupinskem delu. Tako je splavala po vodi možnost, da bi se zapisal v zgodovino kot šesti klub, ki mu je uspel omenjeni podvig.

Izbran je bil za najboljšega francoskega nogometaša leta, ostaja kandidat za dobitnika zlate žoge, na tekmi z Otočani pa se ni mogel načuditi razpletu. "Iskreno povedano, ne vem, kaj se je zgodilo,'' je za BeIn Sport sprva povedal Franck Ribery, nato pa pojasnil, kaj se je dogajalo v glavah nogometašev Bayerna. "Dobro smo vstopili v srečanje, nato pa smo na tekmeca začeli gledati preveč zviška, vzeli tekmo na prelahek način, se preveč sprostili in plačali ceno. Zadovoljni smo, da smo v skupini osvojili prvo mesto, a nas je poraz vznemiril. Naredili smo preveč napak in bili premalo zbrani," je dejal meni francoski zvezdnik, ki z Bayernom ni dočakal nove zmage v ligi prvakov.

Prvi evropski poraz Bayerna pod vodstvom Španca

Guardiola je z Bayernom prvič izgubil na uradni tekmi, če odštejemo nemški superpokal. V bundesligi še ne pozna poraza, v ligi prvakov ga ni vse do torka. "Poraz ni nikoli dobra stvar, a morda smo ga potrebovali, da smo izvedeli, kako težko je zmagovati. Tako v Nemčiji kot v Evropi. Imamo odlično ekipo, a tudi izgubljamo, saj imajo dobre igralce in trenerje tudi tekmeci," je po dvoboju poudaril španski strokovnjak, gostom pa se je kljub zapravljeni priložnosti, da bi se z zmago s 4:2 povzpeli na vrh lestvice, nasmešek po treh točkah na Allianz Areni povzpel do ušes, saj so si dvignili samozavest ob pravem trenutku. V soboto prihaja na vrsto veliki angleški derbi. Udarili se bodo z vodilnim Arsenalom. Če bodo ponovili predstavo iz drugega polčasa, ob kateri je prenehal delovati čarobni bavarski stroj, čaka topničarje na Etihadu zelo težka naloga.

Ne spreglejte