Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
10. 11. 2015,
18.52

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Branko Ilić Srečko Katanec Samir Handanović Boštjan Cesar

Torek, 10. 11. 2015, 18.52

8 let, 1 mesec

Reprezentant je pohvalil delo slovenskih novinarjev

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Izkušeni slovenski reprezentant je na tokratno akcijo prišel z dobro popotnico, naslovom državnega prvaka, ki ga je z Astano osvojil v Kazahstanu, a se s tem ne obremenjuje preveč.

"To je lep uspeh, ni bilo lahko, a zdaj je to za mano. Pred mano je nekaj zelo pomembnega. Tekmi proti Ukrajini, na katerih se bomo potegovali za evropsko prvenstvo. Že zdaj je jasno, da nam ne bo lahko," pravi Branko Ilić. Na vprašanje, ali bi naslov, ki ga je pravkar osvojil v klubskem dresu, zamenjal za novembrski uspeh s Slovenijo, ni konkretneje odgovoril.

"Naslov sem že osvojil, zato je zdaj lahko pametovati. Seveda si vsi skupaj res neizmerno želimo, da bi bili tokrat uspešni. Z Boštjanom Cesarjem sva se ravno pogovarjala, kako zelo veliko bi nam pomenil ta uspeh. Ni ga igralca, ki si tega ne bi želel. Vemo, da nas čakata dve zelo zahtevni tekmi, na katerih bomo morali pokazati taktično zrelost in biti pripravljeni. Izkušenj nam ne manjka, zato se izziva ne bojimo," se je razgovoril dolgoletni reprezentant Slovenije. V reprezentanci igra od leta 2004, v tem času je zbral 61 nastopov.

V šestih letih so si nabrali ogromno izkušenj

Izkušnje z dodatnimi kvalifikacijami že ima, bil je član ekipe, ki je pod vodstvom Matjaža Keka Sloveniji prinesla svetovno prvenstvo leta 2010, a takrat je bilo drugače. Na priložnost je takrat čakal na klopi, medtem ko je zdaj eden izmed nosilcev ekipe.

"Izkušnje imamo, kar je vsekakor dobrodošlo. Pa ne samo te s tekem z Rusijo. Od takrat je minilo šest let, v tem času smo vsi igralci odigrali številne zahtevne tekme, tako v reprezentanci kot v klubih. Te izkušnje, ki smo si jih nabrali, nam bodo v 180 minutah, ki nas čakajo, prinesle mirnost. Biti moramo zbrani in zmanjšati število napak, ki smo jih delali v zadnjem času," pravi Ljubljančan.

V rednem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 je Slovenija zasedla tretje mesto, bila proti Angliji in Švici nekajkrat v ugodnem položaju, a ji ni uspelo, zato je bil marsikdo razočaran.

So tam, kjer so si želeli biti

"Kar je bilo, je bilo. Bile so dobre, pa tudi slabe stvari. Glede na to, s kom smo igrali, je tretje mesto tudi pričakovano. Res je, da smo v Švici vodili z 2:0, kar bi nam prineslo neposredno uvrstitev v Francijo, a smo veliko priložnost zapravili. Zdaj smo, kjer smo. Na zadnji stopnički pred velikim ciljem, ki si ga vsi neizmerno želimo doseči. Razmišljati moramo le o sebi in narediti vse, da nam uspe. Delovati moramo kot ekipa," je povedal nekdanji član Olimpije in Domžal.

"Dobro bi bilo, da že na prvi tekmi v Lvovu dosežemo dober rezultat, čeprav je jasno, da bo odločitev padla šele v Mariboru. Zelo dobrodošlo bi bilo, če bi na prvi tekmi dosegli vsaj en gol. Vsi vemo, kaj bi nam zadetek v Ukrajini pomenil," je dodal.

Mediji si zaslužijo pohvale

Za konec je nekaj besed namenil dejstvu, da je ob tokratni akciji pozornost javnosti večja, kot je bila sicer, kot tudi kritikam, ki so v zadnjem času letele na račun reprezentantov in selektorja.

"Jaz v tem ne vidim nobene težave. Ko igraš slabo, je normalno, da te kritizirajo. Ko igraš dobro, te hvalijo. To je nogomet. Sam mislim, da si mediji za to, kako spremljate reprezentanco, zaslužite pohvalo. Zdaj vas je še toliko več. Tudi zato, ker vidimo, koliko ti tekmi ljudem pomenita, se bomo še toliko bolj potrudili, da nam uspe in se bomo potem videli v Franciji," je sklenil nogometaš, ki bo skupaj s kapetanom Boštjanom Cesarjem predstavljal zadnjo oviro za Ukrajince pred vrati Slovenije. Ta bo seveda branil njegov dober prijatelj Samir Handanović.

Ne spreglejte