Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 11. 2018,
8.36

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Bayern München nemško prvenstvo Karl Heinz Rummenigge

Sreda, 21. 11. 2018, 8.36

5 let, 5 mesecev

Rekorden dobiček Bayerna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Bayern Oktoberfest | Predsednik uprave podjetja FC Bayern AG Karl-Heinz Rummenigge in trener Niko Kovač sta na znamenitem Oktoberfestu nazdravila s pivom. | Foto Getty Images

Predsednik uprave podjetja FC Bayern AG Karl-Heinz Rummenigge in trener Niko Kovač sta na znamenitem Oktoberfestu nazdravila s pivom.

Foto: Getty Images

Medtem ko na nogometnih zelenicah nemškemu prvaku Bayernu za zdaj ne gre po načrtih in je trenutno daleč od mest, kjer si Bavarci želijo biti, pa je zgodba povsem drugačna pri financah. Največji nemški klub je sporočil, da je poslovno leto spet končal z dobičkom, ta pa je bil spet rekorden.

Klub je v torek sporočil finančne podatke za finančno leto 2017/18, ki je Bavarcem spet prineslo rekordne dobičke. Celotni dohodki skupine Bayern München so znašali 657,4 milijona evrov, dohodki podjetja Bayern München AG, ki v okviru Bayernovega poslovnega koncerna deluje samostojno, pa 624,3 milijona evrov. Čisti dobiček je pri prvem znašal 29,5 milijona evrov, pri drugem pa 22 milijonov evrov.

"Pri Bayernu smo lahko še enkrat zelo zadovoljni z dosežki v finančnem letu 2017/18. Lani smo imeli dobro tekmovalno sezono, dobro pa je bilo tudi poslovanje. Ti rezultati so dokaz, da trdo delo uprave in vseh nas obrodi sadove," je ob razkritju pozitivnih številk dejal predsednik uprave podjetja FC Bayern AG Karl-Heinz Rummenigge.

Bayern je po 11. krogu v nemškem prvenstvu šele na petem mestu, za vodilno Borussio Dortmund pa zaostaja sedem točk. | Foto: Reuters Bayern je po 11. krogu v nemškem prvenstvu šele na petem mestu, za vodilno Borussio Dortmund pa zaostaja sedem točk. Foto: Reuters

Odkar so leta 2002 v klubu ustanovili to podjetje, ki skrbi za profesionalno nogometno ekipo, so se njegovi prihodki povečali za 355 odstotkov, s 176 milijonov evrov na 624 milijonov evrov, so še sporočili Bavarci.

James Rodriguez Bayern
Sportal Že tako nezadovoljen, zdaj pa še poškodovan
Franck Ribery
Sportal Škandal v Bayernu: Ribery po derbiju udaril novinarja
Leipzig Celtic Kevin Kampl
Sportal Kamplovi po suvereni zmagi prehiteli prvake
Ne spreglejte