Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
10. 6. 2020,
23.10

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Matej Pucko Korona Kielce NK Maribor NK Maribor NK Mura Zaglebie Lubin Rok Sirk Saša Aleksander Živec Damjan Bohar

Sreda, 10. 6. 2020, 23.10

3 leta, 10 mesecev

Rekord Damjana Boharja

Strelska eksplozija Slovenca z manj srečnim koncem #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Damjan Bohar | Damjan Bohar je v dresih Mure in Maribora dosegel veliko zadetkov (v 1. SNL natanko 35), a v tako dobri strelski formi, kot je v tej sezoni na Poljskem, še ni bil. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Damjan Bohar je v dresih Mure in Maribora dosegel veliko zadetkov (v 1. SNL natanko 35), a v tako dobri strelski formi, kot je v tej sezoni na Poljskem, še ni bil.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenski nogometni legionar Damjan Bohar se lahko pri 28 letih pohvali s pestro kariero. Je občasni slovenski reprezentant in le eden izmed štirih Slovencev, ki so v ligi prvakov zadeli vsaj dvakrat. Čeprav je zvezni igralec, se njegovo ime čedalje večkrat znajde na seznamu strelcev. V tej sezoni je za Zaglebie Lubin zadel v polno že 13-krat, nazadnje v torek, ko po tekmi s Korono (1:1) kljub temu ni bil najboljše volje.

Simon Rožman
Sportal Rožman ponovno navdušil navijače Rijeke #video

Nogometaši na Poljskem nadaljujejo prvenstvo. Med tednom so igrali tekme 29. kroga, ki je zelo pomemben, saj odreja usodo 16 prvoligašev. Osem najboljših bo po zadnjem (30.) krogu nadaljevalo pot v ligi za prvakov, osem najslabših pa čaka boj za obstanek.

Le Bohar, Iličić, Kampl in Zahović

Kot nekdanji član Mure se je v torek zagotovo razveselil uspeha črno-belih v slovenskem pokalnem tekmovanju. | Foto: Gregor Krajnčič / Sportida Kot nekdanji član Mure se je v torek zagotovo razveselil uspeha črno-belih v slovenskem pokalnem tekmovanju. Foto: Gregor Krajnčič / Sportida Zaglebie Lubin, ki računa kar na tri slovenske legionarje (Damjan Bohar, Saša Aleksander Živec in Rok Sirk), je obtičal na nehvaležnem devetem mestu. Ker mu tako želeno osmo mesto beži za štiri točke, lahko pozabi na uresničitev zadanega cilja, preboja med najboljših osem. Nezadovoljstvo po torkovem domačem remiju proti Koroni Kielce (1:1) je bilo zato še toliko večje. Po dvoboju ga pred kamerami ni skrival niti edini strelec za gostitelje, 28-letni Bohar.

Nogometni otrok Mure, ki je največje klubske uspehe dosegal pri Mariboru, je nadaljeval izjemno strelsko formo. Popeljala ga je skoraj do vrha lestvice najboljših strelcev na Poljskem. V tem trenutku so od njega boljši le trije.

Občasni slovenski reprezentant in le eden izmed štirih slovenskih nogometašev, ki so v ligi prvakov dosegli vsaj dva zadetka (poleg Zlatka Zahovića, Josipa Iličića in Kevina Kampla), je v življenjski strelski formi.

Na dvoboju s Korono mu ni bilo do smeha v 34. minuti, ko so gostje iz Kielc, pri katerih je Matej Pucko ves čas sedel na klopi, prešli v vodstvo. Trajalo je dolgo. V 64. minuti ni manjkalo veliko, pa bi Bohar izenačil. Proti vratom je poslal dobro merjen strel, a ga je vratar z izjemno obrambo s konicami prstov preusmeril v kot.

Zadetek Damjan Boharja (pri 1:35):

Prekmurec se je lahko prijel za glavo, 14 minut pozneje pa se je le vpisal med strelce. Prevzel je odgovornost in zanesljivo izvedel najstrožjo kazen. Zaglebie je po izenačenju pritisnil in iskal pot do zmagovitega zadetka. Od njega je bil v izdihljajih srečanja oddaljen le nekaj centimetrov. Saša Aleksander Živec in Damjan Bohar sta sodelovala v zadnji akciji na tekmi, v kateri je nogometaš iz Mačkovcev podal Bartoszu Bialeku, ta pa stresel prečko. Tako je ostalo pri 1:1, rezultatu, s katerim si je Zaglebie pokvaril možnosti za napredovanje v ligo za prvaka.

Strelski rekord lahko še izboljša

Damjan Bohar je za slovensko člansko reprezentanco zbral tri nastope. Nazadnje je branil barve domovine lani na gostovanju v Avstriji. | Foto: Vid Ponikvar Damjan Bohar je za slovensko člansko reprezentanco zbral tri nastope. Nazadnje je branil barve domovine lani na gostovanju v Avstriji. Foto: Vid Ponikvar Proti Koroni sta na igrišču zaigrala dva Slovenca (Bohar in Živec), pri gostiteljih je na klopi za rezervne igralce obsedel Rok Sirk.

Bohar je v tej sezoni dosegel 13 zadetkov, s čimer je postavil nov strelski rekord. V prejšnji sezoni je sploh prvič, odkar se dokazuje v članski konkurenci, v eni sezoni dosegel dvomestno število zadetkov.

Na Poljskem je bil uspešen desetkrat. Ko je igral v Sloveniji, jih je dosegel največ devet. Rekordni dosežek pa lahko v tej sezoni še izboljša, saj sploh še ni končana.

Mura Aluminij
Sportal Šimundža se čudi navijačem, Grubor pa hudim napakam

Na Poljskem so bili v torek dejavni še nekateri slovenski legionarji. Piast Gliwice je v tekmi brez zadetkov remiziral proti Gornik Zabrze. Branilec Uroš Korun je pri gostiteljih odigral vso tekmo, Erik Janža pa je zaradi kazni rumenih kartonov manjkal pri gostih. Egzon Kryeziu ni kandidiral za dvoboj Lechie Gdansk in Cracovie (1:3). V sredo sta bila na delu še David Tijanić (Rakow) in Tadej Vidmajer (Lodž). Prvi je odigral vso tekmo na gostovanju pri Wisli Krakov (2:3) in prejel rumeni karton, drugi pa je vstopil v igro v 66. minuti, nato prejel rumeni karton in doma izgubil proti Jagiellonii Bialystok z 0:3.

Ne spreglejte