Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
12. 8. 2018,
12.22

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52

Natisni članek

Chelsea Real Madrid Jan Oblak Jan Oblak Eden Hazard

Nedelja, 12. 8. 2018, 12.22

5 let, 8 mesecev

Real pripravlja četrt milijarde za Hazarda, Oblakova odškodnina enaka

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52
Jan Oblak | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Londonski nogometni klub Chelsea je po odhodu Thibauta Courtoisa iskal zamenjavo v vratih. Njihova prva tarča je bil naš Jan Oblak, za katerega so bili, kot poroča The Times, Otočani pripravljeni odšteti 100 milijonov evrov. A je slovenski čuvaj mreže z razlogom ostal v Madridu. V igri pa je še vedno veliki prestop Edna Hazarda. Real je očitno pripravljen plačati enormno odškodnino.

Prva želja Chelseaja, da postane njihov osrednji vratar, je bil Jan Oblak. Londonski klub je imel v kovčku pripravljenih 100 milijonov evrov. Če so mislili, da so že prepričali Atletico Madrid, pa niso glavnega akterja.

Njegov razlog, da ostane v Madridu, kjer se dobro počuti, je bilo igranje v elitni ligi prvakov. Kot nagrado naj bi Oblak prejel višjo plačo, njegova odškodnina pa naj bi zdaj znašala vrtoglavih četrt milijarde evrov.

Oblak je že tretji nogometaš, ki ga je Atleticu uspelo zadržati, potem ko mu je povišal plačo. Aktualnega svetovnega prvaka Antoineja Griezmanna so povezovali z Barcelono. A francoski napadalec ni odšel. Ostal je in dobil najvišjo plačo v klubu. Manchester United je v prestopnem roku poskušal kupiti Diega Godina, ki je imel klavzulo, da lahko klub zapusti ob odškodnini dobrih 20 milijonov evrov. Tudi Urugvajec je ostal pri aktualnih prvakih lige Europa.

Jan Oblak
Sportal Miha Mevlja po polomu v Evropi s soigralci v Rusiji še naprej navdušuje

Napad Real Madrida s četrt milijarde evrov

Ali bo Real Madridu uspelo kupiti Hazarda? | Foto: Reuters Ali bo Real Madridu uspelo kupiti Hazarda? Foto: Reuters Chelsea pa je še vedno v središču pozornosti. Potem ko je za vratarja Kepa Arrizabalaga odštel 80 milijonov, naj bi zdaj, kot poroča Daily Express, na vrata kluba spet potrkal Real Madrid.

Kraljevi klub je po odhodu Cristiana Ronalda iskal zamenjavo zanj, poskušal dobiti Edna Hazarda, vendar so takrat Londončani ponudbo zavrnili in dvignili odškodnino na vrtoglavih 246 milijonov evrov.

In ta znesek naj bi bil zdaj Real pripravljen odšteti (poleti je zanj ponujal približno 170 milijonov evrov), čeprav trener Chelseaja Maurizio Sarri ne želi slišati, da bi Hazard zapustil klub, in se bo do konca prestopnega roka (31. avgust) boril, da ostane pri modrih. "Trikrat, štirikrat sem govoril z njim in nikdar ni omenjal nogometne tržnice."

Prav tako pišejo, da naj bi se Hazard pogovarjal o podpisu nove tedenske pogodbe, ki bi mu navrgla kar 335 tisoč evrov plače.

Njegov veliki prijatelj Courtois pa si neizmerno želi, da bi tudi v Madridu skupaj nadaljevala kariero, potem ko sta jo že v Londonu: "Izjemen igralec je. Vedno bi ga rad imel ob sebi. Počakajmo, kaj se bo zgodilo. Če bi prišel v Real Madrid, bi bilo fantastično."

Arsenal Manchester City
Sportal Prvaki za začetek odpravili Arsenal, Liverpool se je znesel nad West Hamom
Luka Modrić
Sportal Uganka je razrešena: Luka Modrić z višjo plačo ostaja pri Realu
Kepa Arrizabalaga
Sportal Oblak zavrnil Angleže, Chelsea izbral drugega, padel bo svetovni rekord
Jan Oblak
Sportal Nore številke: Jan Oblak na voljo za kar 250 milijonov evrov?

 

Ne spreglejte