Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 8. 2018,
19.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

Natisni članek

Liverpool Chelsea Manchester City Leicester City Manchester United angleško prvenstvo

Nedelja, 12. 8. 2018, 19.00

5 let, 8 mesecev

Angleško prvenstvo, 1. krog

Prvaki za začetek odpravili Arsenal, Liverpool se je znesel nad West Hamom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18
Arsenal Manchester City | Aktualni prvak Manchester City je sezono odprl z zmago nad Arsenalom. | Foto Reuters

Aktualni prvak Manchester City je sezono odprl z zmago nad Arsenalom.

Foto: Reuters

Pestro nedeljsko popoldne je bilo na stadionu Emirates, kjer je Arsenal z 0:2 priznal premoč aktualnemu prvaku Manchester Cityju, ki se je pred tednom na superpokalu poigral s Chelseajem. Zmago sta branilcem naslova pristreljala Raheem Sterling in Bernardo Silva.

Kepa
Sportal Mourinho se drži za glavo, Kloppu se smeji, izjemen prestop mladega Hrvata!

Liverpool je sezono odprl z visoko zmago nad West Hamom (4:0). Liverpoolčani so prek Mohammeda Salaha povedli že v 19. minuti. Vodstvo gostiteljev je nato z dvema zadetkoma občutno povečal Sadio Mane, piko na i je tik pred koncem postavil Daniel Sturridge. Southampton in Burnley sta se razšla brez golov.

Chelsea zanesljiv, Tottenham strl srake

Po petkovem odprtju nove sezone premier league sta se v soboto zmage veselila tudi Chelsea in Tottenham. Modri so suvereno s 3:0 premagali Huddersfield, na klopi katerega je sedel tudi slovenski branilec Jon Gorenc-Stanković, Tottenham pa je v Newcastlu z 2:1 premagal srake. Sobotni program se je zaključil med novincem iz Wolverhamptona in Evertonom. Gostje so z igralcem manj vodili z 2:1, nato pa so domačini iztržili remi.

Chelsea je za uvod s 3:0 premagal Huddersfield. | Foto: Reuters Chelsea je za uvod s 3:0 premagal Huddersfield. Foto: Reuters

Chelsea je že po prvem polčasu vodil z 2:0. V polno sta zadela N'Golo Kante in Jorginho. Italijanski reprezentant je bil natančen z bele točke, to pa je spet izvedel tako, kot zna le on. Pred strelom poskoči in povsem zmede vratarja. To lahko potrdi tudi vratar Huddersfielda, Ben Hamer, ki je le nemočno počepnil.

Končni rezultat je v drugem polčasu postavil Pedro, ki ga je lepo zaposlil tokrat le rezervist Eden Hazard.

Jorginho in njegova izvedba enajstmetrovke:

Avgust ostaja začaran za Kana

Tottenham je že malce po sobotnem kosilu v Newcastlu premagal srake (2:1). Zanimivo je, da so vsi trije zadetki padli že v prvih 18 minutah, kot tudi to, da se med strelci ni znašel stroj za zadetke, Harry Kane. Zanj mesec avgust ostaja začaran. V tem mesecu v premier league še ni zadel. Odigral je že 14 tekem, sprožil 46 strelov, a mreža nasprotnika se v tem poletnem mesecu še ni zatresla.

Harry Kane avgusta ne zna zadeti, a priložnosti bo v tej sezoni še nekaj. | Foto: Reuters Harry Kane avgusta ne zna zadeti, a priložnosti bo v tej sezoni še nekaj. Foto: Reuters

V soboto so se zmage veselili še Bournemouth, Crystal Palace in Watford, ki je na krilih Argentinca Roberta Pereyre zmagal z 2:0.

Prvenec Shawa za tri točke rdečih vragov

Novo sezono sta že v petek na Old Traffordu otvorila Man Utd in Leicester City, ki je alžirskega napadalca Islama Slimanija do konca sezone posodil turškemu Fenerbahčeju. Rdeči vragi z igro niso navdušili, vseeno pa prišli do želenih treh točk. Med strelce sta se vpisala Paul Pogba, ki je bil ob odsotnosti Antonia Valencie tudi kapetan, in Luke Shaw. Bočni branilec je dosegel sploh prvi zadetek v dresu Uniteda.

Paul Pogba je kot kapetan United pripeljal do prvih treh točk. | Foto: Reuters Paul Pogba je kot kapetan United pripeljal do prvih treh točk. Foto: Reuters

 

Ne spreglejte