Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 2. 2014,
14.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Manchester United Bayern München Barcelona Atletico Madrid Real Madrid Borussia Dortmund PSG Chelsea

Ponedeljek, 17. 2. 2014, 14.03

8 let

Real brez težav, zmaga PSG-ja z grenkim priokusom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na prvih četrtfinalnih tekmah si je lepo prednost pred povratnim obračunom priigral madridski Real, ki je z eno nogo in pol že v polfinalu. Dobro kaže tudi PSG-ju, ki je s 3:1 premagal Chelsea.

Madridčani so tekmo odlično odprli in že v tretji minuti povedli, ko se je pred vrati Borussie po podaji Daniela Carvajala dobro znašel Gareth Bale in povedel Madridčane v vodstvo. Real je prednost podvojil v 28. minuti, ko je Isco, ki je v začetni postavi zamenjal obolelega Angela di Mario, natančno meril z roba kazenskega prostora. V drugem polčasu, ki je bil poln priložnosti na obeh straneh, a se rezultat ni spremenil vse do 57. minute, ko pa je Cristiano Ronaldo zabil svoj 14. gol v sezoni lige prvakov in se izenačil z dosežkom Lionela Messija iz sezone 2011/12. Ronaldo je mojstrsko prišel do strela in spretno ugnal vratarja gostov za 3:0.

Parižane je zmaga drago stala

V Parizu pa so domači povedli v četrti minuti, ko je Ezequiel Lavezzi s polvolejem zadel pod prečko z dobrih desetih metrov in matiral Petra Čecha, ki je tako kot Ronaldo igral jubilejno stoto tekmo v tem tekmovanju. V 27. minuti pa je Thiago Silva storil prekršek nad Oscarjem v kazenskem prostoru, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Eden Hazard.

V uvodu drugega polčasa je Lavezzi nevarno, le malce previsoko, meril z glavo. Parižani so prišli v novo vodstvo v 61. minuti, ko je David Luiz zabil avtogol. V 68. minuti so Parižani doživeli hud udarec, saj je zaradi poškodbe stegenske mišice z igrišča moral Zlatan Ibrahimović. Chelsea tega ni znal unovčiti, zato pa je bil v izdihljajih tekme natančnejši Javier Pastore po lepi samostojni akciji.

Neymar ohranil upanje Barcelone

Madridski Atletico mora biti zadovoljen s tem, kar je v torek dosegel v Barceloni. Toliko bolj zato, ker je že sredi prvega polčasa ostal brez najmočnejšega orožja, z naskokom najboljšega strelca Diega Coste, ta se je poškodoval.

Prav Diego, ki ga je nadomestil na zelenici Camp Noua, je bil tisti, ki je v 56. minuti s pravcatim evrogolom razparal mrežo Barcelone in poskrbel za presenetljivo vodstvo gostov z 1:0. Katalonci so bili šokirani, a so se uspeli pobrati in zasluženo prišli do izenačenja, ko je 20 minut pred koncem tekme za 1:1 zadel Neymar. Do konca tekme je Barcelona pritiskala, lahko bi zadela za vodstvo, a ji ni uspelo. V Madridu se obeta res zanimiva povratna tekma klubov, ki se v Španiji borita za naslov.

Na Allianz Areni bo še zanimivo

Tudi na Old Traffordu smo prvi zadetek videli šele v drugem polčasu, čeprav je bil Danny Welbeck blizu zadetka že v prvih 45 minutah, a se ni dobro znašel, osamljen pred nasprotnikovimi vrati. V 58. minuti, skorajda v istem trenutku, kot je padel gol tudi v Barceloni, je za vodstvo Manchester Uniteda zadel branilec Nemanja Vidić.

Bayern je pred porazom rešil Bastian Schweinsteiger le osem minut za tem, ko je zadel po podaji Maria Mandžukića. Do konca tekme se izid ni spremenil, je pa predčasno s tekmo končal strelec gola za Bayern. Schweinsteiger je v zadnji minuti prejel rdeč karton.

Bayern si je pred povratno tekmo priigral prednost. Moralo bi se zgoditi veliko presenečenje, če iz tega četrtfinala med najboljše štiri ne bi napredoval evropski prvak.

Sklepno dejanje lige prvakov, veliki finale, bo 24. maja gostil štadion Luz v Lizboni.

Ne spreglejte