Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 9. 2015,
15.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

David de Gea pogodba Manchester United

Petek, 11. 9. 2015, 15.39

6 let, 6 mesecev

Razočaral je dekle, a razveselil več milijonov navijačev po svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
David de Gea je po sagi, ki se je vlekla vse poletje, in propadlem prestopu k madridskemu Realu podaljšal pogodbo z Manchester Unitedom.

Vodilni možje angleškega nogometnega velikana Manchester Uniteda so vendarle izpeljali pričakovano podaljšanje pogodbe s španskim vratarjem Davidom de Geo, ta je z moštvom z Old Trafforda podpisal novo štiriletno pogodbo.

"Sem zelo vesel, da lahko v svoji zgodbi z Unitedom odprem novo poglavje. Že od začetkov, ko sem se leta 2011 pridružil moštvu, sem užival igrati v družbi teh res velikih igralcev pred svojimi fantastičnimi navijači. Manchester United je poseben klub, Old Trafford pa je najboljše mogoče okolje za nadgradnjo moje nogometne poti," je bil v uradni izjavi po podpisu pogodbe vesel De Gea, ki je pred prihodom v premier league profesionalni nogometni krst preživel v vrstah domačega Atletica iz Madrida.

Odlični vratar, ki so ga dvakrat zapored izbran za najboljšega igralca rdečih vragov, je s tem najbrž razočaral svoje dekle Edurne, ki si je neizmerno želela, da bi se njen fant preselil v špansko prestolnico. Na drugi strani pa je razveselil nekaj sto milijonov simpatizerjev Manchester Uniteda po vsem svetu.

LvG: Zelo sem zadovoljen, da bo z nami še nekaj let

Smejalo se je tudi strategu Louis van Gaalu: "Gre za enega od najboljših vratarjev na svetu. Zelo sem zadovoljen, da bo z nami še nekaj let." United in španski reprezentančni vratar sta v novo pogodbo vnesla tudi možnost, da sodelovanje nadgradijo še za eno leto.

Španec je v tej sezoni še zaigral za United, saj mu je nizozemski strateg ob vseh zapletih, povezanih s prestopom v Real, status prvega vratarja v klubu odvzel in ga poslal na tribune, zdaj ko se je zadeva rešila, pa de Geo kaj hitro pričakujejo spet med vratnicama. Mogoče bo 24-letni Madridčan v vratih stal že v soboto na velikem derbiju, ko bo na Old Traffordu gostoval veliki sovražnik Liverpool.

Ne spreglejte