SiolNET. Sportal Nogomet
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rashfordova mama tudi stradala za svoje otroke

0,02

termometer

Marcus Rashford
Marcus Rashford je hvaležen mami. Foto: Reuters

Mati mladega angleškega nogometnega zvezdnika Marcusa Rashforda je kljub temu, da je opravljala tudi po tri službe naenkrat, pred leti stradala za svoje otroke, poroča nemška tiskovna agencija Dpa. "Včasih je bilo res hudo. A hrano sem raje dala otrokom, kot da bi jo pojedla in včasih zame res ni ostalo nič," Melanie Maynard danes povzema BBC.

BBC je osvetlil zgodbo Rashfordovega zavzemanja za brezplačno šolsko malico za tiste otroke v Veliki Britaniji, ki jo res potrebujejo. Sam je odraščal v zelo revnem okolju s štirimi brati in sestrami.

"Včasih doma nismo imeli niti štruce kruha. Nerodno mi je, ko to povem, a tako je bilo. Marcus ve, o čem govori in njegove besede prihajajo iz srca," je še razkrila njegova mati.

Prav te razmere, ki jih je doživel sam, so Rashforda vzpodbudile, da britansko vlado pozove k brezplačni šolski prehrani za najrevnejše v državi. Vlada se je zaradi zvezdnikovih zahtev in široke podpore javnosti znašla pod pritiskom in začela delati na ustreznem programu.

Rashford, ki igra za Manchester United in za angleško izbrano vrsto, pa je poudaril: "Vsi ti notranji boji in odrekanja, ki jih doživiš sam, ti pomagajo, da nekatere zadeve ceniš 10-krat bolj od drugih. Tega ne vidim kot slabost." Kot še razlaga, športniki potrebujejo nekaj, kar jih poganja, in prav boj in bolečina lahko dasta potrebno dodatno motivacijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin