SiolNET. Sportal Nogomet
0,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger
prvi mož nzs

Mijatović: Sugeriranje politikov gospodarstvenikom je neprimerno #video

0,64

termometer

Škandal, ki ga je zakuhal državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo Aleš Cantarutti, ko je izjavil, da je po svoje zadovoljen, ker se slovenska nogometna reprezentanca ni uvrstila na evropsko prvenstvo, je završalo na športni in poslovni sceni. "Sugeriranje politikov gospodarstvenikom, kam vlagati, je neprimerno," je v oddaji Planet18 dejal predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović.

Nogometno javnost je sredi tedna razburila izjava državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu Aleša Cantaruttija, ta je med drugim dejal, da je na nek način zadovoljen, da slovenskih nogometašev prihodnje leto ne bo na Euru, saj bi se v primeru uvrstitve slovenske nogometne reprezentance na veliko tekmovanje preveč sponzorskih sredstev vložilo v nogomet.

Radenko Mijatović Sportal NZS ogorčena zaradi izjave Cantaruttija o neuspehu nogometašev

"Kar res boli, je, da je videti, da se iz položaja nogometa in tudi preostalih ekipnih športov, ki smo pogosto v zelo diskriminiranem položaju, nekdo norčuje. In tisti, ki smo vsak dan v tem poslu, to s težavo spremljamo," je v prispevku Planet Tv povedal športni direktor NK Domžale Matej Oražem.

Svoj pogled je v studiu v oddaji Planet18 predstavil tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović: "Dejstvo je, da oglaševalci najbolje vedo, kam naj bi vložili svoj denar. Sugeriranje politike gospodarstvenikom je neprimerno."

Radenko Mijatović: "Dejstvo je, da oglaševalci najbolje vedo, kam naj bi vložili svoj denar. Sugeriranje gospodarstvenikom s strani politike je neprimerno." | Foto: Vid Ponikvar Radenko Mijatović: "Dejstvo je, da oglaševalci najbolje vedo, kam naj bi vložili svoj denar. Sugeriranje gospodarstvenikom s strani politike je neprimerno." Foto: Vid Ponikvar

 

Ob tem je dodal, da od ministrstva pričakuje, da se kot vselej izvajajo poslovno-gospodarske aktivnosti, da se iščejo vzvodi, da se najbolje pomaga vsemu slovenskemu športu: "Če vzamemo dejstvo, da bi NZS z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo, ki si ga vsi želimo, dobila 11 milijonov, bi najmanj 50 odstotkov končalo v državni blagajni."

Preberite še:

Andraž Šporar Sportal Špoki kralj strelcev, Blažič razžalostil Bijola

 

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin