Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
14. 10. 2012,
18.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Boštjan Cesar Slaviša Stojanović Dominic Maroh

Nedelja, 14. 10. 2012, 18.48

8 let

Računica je preprosta: v Albanijo po tri točke

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska nogometna reprezentanca je v nedeljo opravila zadnji trening pred odhodom v Tirano. Selektor Slaviša Stojanović, ki še išče odgovor o Cesarjevi zamenjavi, je računal na vseh 23 kandidatov.

Slovenska nogometna reprezentanca se v nedeljo ni odpravila daleč. Iz postojanke na Brdu pri Kranju se je odpravila v bližnji Športni center v Kranju. Na zelenico, na kateri je prejšnji teden spodletelo Mariborčanom, ki so s tem prekinili zavidanja vreden niz nepremagljivosti v 1. SNL, je stopila malce po 17. uri. V očeh 23 kandidatov se je znalo prepoznati trdno odločenost, da zmagi nad Ciprom doda še nove točke. ''Lažje se diha, ampak opravili smo le en del posla. V torek moramo v Albaniji izvleči pozitiven rezultat. Če ga ne bomo, bo tako, kot da nismo v petek naredili nič. Naredili bomo vse, da osvojimo tri točke. Naš cilj je vedno maksimalen,'' je pred treningom izpostavil napadalec Zlatko Dedić. Zadnje gostovanje Slovenije v Tirani je ohranil v prijetnem spominu. V zaključku je Sloveniji priigral zmago. A to je bila le prijateljska tekma, zdaj pa bo dvoboj štel za kvalifikacijske točke in približanje ''brazilskemu'' cilju. Dobra novica za slovenske navijače je tudi ta, da nogometaši s podobo Triglava na prsih v Albaniji še niso izgubili, na treh srečanjih pa zmagali kar dvakrat.

Kdo bo zaigral namesto Cesarja?

Trening, vsaj njegov uvodni del, saj smo bili po slabih 20 minutah predstavniki sedme sile naprošeni, da zapustimo štadion, je spremljala peščica radovednežev. Tudi oni so nekaj minut kasneje zapustili tribuno, saj se je začel najbolj pomemben del treninga, uigravanje taktičnih zamislic za torkovo tekmo. Med maloštevilnim občinstvom so bili tudi starši nekaterih reprezentantov. Tudi oče Bojana Jokića, ki se vedno rad vrača na ''domači'' štadion.

''V petek je bila pomembna le zmaga, zdaj nas čaka Albanija. Tudi tam gremo odločno po zmago. Potek tekme pa bo povedal, če bomo mogoče zadovoljni tudi s točko,'' je zagotovil Kranjčan in dodal, da bo brez kaznovanega klubskega soigralca Boštjana Cesarja (po dvoboju s Ciprom je že odpotoval v Verono) težje sestaviti trdno obrambo. Vseeno verjame, da bo kandidat, ki bo prejel selektorjevo zaupanje in zapolnil izpraznjeno mesto ob (najverjetneje) Marku Šulerju, kos nalogi in da se bo Slovenija v torek predstavila v dobri luči. Še boljši, kot se je v petek v Ljudskem vrtu, saj bo potrebno po mnenju levega bočnega igralca za zmago pokazati bistveno več. Albanci na domačih tekmah kažejo bistveno drugačen obraz, v petek pa so nepričakovano klonili proti Islandiji. Rezultat je varljiv, saj je bilo srečanje zaradi mokrega in načetega igrišča na meji veljavnih igralnih pogojev, kar je bila voda na gostujoči mlin. Zaradi neugodne vremenske napovedi naj bi igrišče v Tirani dočakal Stojanovićevo četo v podobnem stanju, zato bo potrebna dobršna mera previdnosti.

O tem, kako zaigrati v Tirani, se bo slovenska reprezentanca še bolje prepričala v ponedeljek zvečer, ko bo opravila uradni trening. Do takrat bo selektor Slaviša Stojanović premišljeval o najbolj aktualnem vprašanju, komu zaupati Cesarjevo vlogo. Dominicu Marohu ali Dejanu Kelharju? ''Spremembe bodo, že zaradi rdečega kartona Cesarja, mogoče pa nastopi še kaka malenkost v taktičnem smislu,'' je po dvoboju s Ciprom zaupal selektor, ki se zaradi slabšega stanja igrišča v Albaniji nagiba k zamisli, da bi še bolj izpopolnil igro na preskok, saj bi tako napadalci hitreje prihajali do priložnosti.

Mariborčani z mešanimi občutki

V slovenski reprezentanci ne manjka Kranjčanov. Jokića smo že omenili, iz slačilnice pa je prvi na igrišče krenil Josip Iličić. Dobre volje, tako kot vselej, za njim pa so drug za drugim kapljali še preostali. Tudi štirje nogometaši Maribora, ki so se prihoda v Kranj lotili z mešanimi občutki, saj so tu v 1. SNL že dvakrat zapored padli na kolena. Slovenska reprezentanca je odločena, da v Tirani ne podoživi gorenjske usode ''vijolic'', pač pa se domov vrne bogatejša za nove tri točke in veliko boljšo ''ozimnico'' pred islandskim nadaljevanjem ciklusa v letu 2013. V Tirano bo odpotovala z letališča dr. Jožeta Pučnika v ponedeljek, malce po 13. uri.

Ne spreglejte