Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
10. 7. 2015,
11.05

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matej Pučko Vasja Simčič Luka Koper FC Koper kvalifikacije

Petek, 10. 7. 2015, 11.05

4 leta, 10 mesecev

Rabelj Islandcev: Pomembno je napredovanje, umetniški vtis ne šteje nič

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski pokalni prvaki so pričakovano preživeli prvi krog kvalifikacij lige Europa in poleg Maribora, ki prihodnji teden začenja napad na ligo prvakov, ostali edini slovenski predstavnik.

Kanarčki so po zadetkih Mateja Pučka in Mateja Palčiča dvakrat povedli, a so nepopustljivi Islandci dvakrat izenačili. "Tekma je bila napeta do zadnje minute, vendar nam je na koncu uspelo napredovati. Samo to je pomembno. Ali smo napredovali lepo ali grdo, ni pomembno. Pomembno je napredovanje, umetniški vtis ne šteje nič," je za uvod dejal mladi Prekmurec Pučko, eden izmed junakov Koprčanov, saj je zadel že za minimalno zmago na Islandiji.

Na koncu se je izkazalo, da je ravno ta zadetek prevesil tehtnico v korist slovenskih pokalnih in superpokalnih prvakov.

Kot je namignil že koprski vratar, Koprčane v drugem krogu čaka splitski Hajduk, ki pa je daleč od forme, ki ga je krasila pred leti. Primorci ne obupujejo in verjamemo, da imajo lepe možnosti.

"Hajduk je velik klub, ki nekaj pomeni v nogometu. Mislim, da imamo tudi proti njemu možnosti. Pričakujem tekmo, kjer bo mogoče prav vse. Izgubiti nimamo kaj, zato kakšne večje nervoze ne bi smelo biti, tudi noge ne bodo tako težke, kot so bile proti Islandcem, kar je lahko le plus," je o hrvaškem nasprotniku povedal Pučko.

Slovensko-hrvaški dvoboji vedno zanimivi

"Težko bi rekel, kdo je favorit. Vemo, kdo je Hajduk, zato bi lahko vloga favorita pripadla njemu. Mi nikogar ne podcenjujemo, vsakega spoštujemo, a hkrati vemo, da je vsak nasprotnik premagljiv. Pred nami sta zagotovo dve dobri in zanimivi tekmi, slovensko-hrvaški dvoboji so vedno napeti. Upam, da na prvi tekmi na Bonifiki iztržimo ugoden rezultat in odidemo v Split z ugodno popotnico," se je z optimizmom proti Hajduku zazrl mladi slovenski reprezentant.

"Čudno bi bilo, če ne bi verjeli v uspeh. Zavedamo se, da imamo kakovostno ekipo, in proti Splitčanom nikakor nismo brez možnosti," je sklenil Pučko.

Ne spreglejte