Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
17. 9. 2016,
21.51

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

Hajduk Split Slaven Belupo Marijan Pušnik Hrvaška Dalibor Stevanović Matjaž Kek Matic Črnic Rijeka Dinamo Zagreb Petar Stojanović

Sobota, 17. 9. 2016, 21.51

6 let, 7 mesecev

Visoka zmaga Hajduka nad klubom Daliborja Stevanovića

Pušnik dvignil Hajduk, slovenskega reprezentanta ni dočakal #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93
Marijan Pušnik

Slovenski nogometni trener Marijan Pušnik je s splitskim Hajdukom visoko odpravil Slaven Belupo (4:0). Pri gostih iz Koprivnice je manjkal občasni slovenski reprezentant Dalibor Stevanović. Izkušeni poletni novinec Slavena še ni registriran za nastop v hrvaškem prvenstvu.

Hajduk je z visoko zmago s 4:0, najvišjo, odkar ponos dalmatinskega nogometa vodi Marijan Pušnik (s 4:0 je v tej sezoni premagal le še Istro 1961), delno zacelil rane po stresnem izpadu iz Evrope. Na Poljudu, na katerem se je zbralo okrog šest tisoč gledalcev, je z dvema zadetkoma zablestel Ganec z italijanskim potnim listom Ahmed Said, prvenec v belem dresu pa je dosegel Madžar Marko Futacs.

Pri gostih iz Koprivnice, ki so tudi v 28. prvenstvenem nastopu na Poljudu ostali brez zmage, še ni zaigral 31-letni Dalibor Stevanović. Občasni slovenski reprezentant, ki se je na presenečenje mnogih pred dnevi odločil, da bo kariero nadaljeval na Hrvaškem, še ni uredil registracije, tako da je Slaven Belupo v prestolnici Dalmacije zaigral brez izkušenega zveznega igralca.

Zadetki na tekmi med Hajdukom in Slavenom:

V Koprivnici sta v zadnjih sezonah igrala dva slovenska nogometaša. To sta bila vratar Matjaž Rozman in branilec Nejc Potokar.

Kek in Črnic proti Stojanoviću

Matjaž Kek lahko v nedeljo pobegne hrvaškemu prvaku na štiri točke prednosti. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Kek lahko v nedeljo pobegne hrvaškemu prvaku na štiri točke prednosti. Foto: Vid Ponikvar Hajduk se je z zmago približal vrhu hrvaškega prvenstva. S tekmo več za vodilno Rijeko zaostaja tri točke. Rečane v nedeljo čaka veliki derbi hrvaškega prvenstva z zagrebškim Dinamom.

Če bi izbranci Matjaža Keka pred domačim občinstvom premagali branilce naslova, ki nastopajo v skupinskem delu lige prvakov (v prvem krogu so izgubili v Lyonu z 0:3), bi jim ušli na štiri točke prednosti.

Dvoboj na Reki, na katerem bosta nastopila tudi dva slovenska reprezentanta (Matic Črnic za Rijeko in Petar Stojanović za Dinamo), se bo začel ob 19. uri.

Ne spreglejte