Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 12. 2017,
14.12

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak

Torek, 19. 12. 2017, 14.12

6 let, 4 mesece

Slovenski zvezdnik je v zadnjih dneh v središču pozornosti

PSG odločno zanikal nakup Jana Oblaka, ki ga je doletela nova čast

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

1

Priznanja na račun slovenskega nogometnega vratarja Jana Oblaka kar dežujejo. Zdaj je bil imenovan še v najboljšo enajsterico Atletica Madrida. Ob tem iz Pariza prihajajo vesti, da se zagotovo ne bo preselil v PSG.

Jan Oblak je član evropske nogometne smetane in zato pogosto v središču pozornosti. | Foto: Getty Images Jan Oblak je član evropske nogometne smetane in zato pogosto v središču pozornosti. Foto: Getty Images

Potem ko so ga pri angleški nogometni reviji FourFourTwo pred dnevi postavili na 12. mesto lestvice najboljših nogometašev na svetu in na prvo med vratarji, je v ponedeljek prejel še nagrado Marce za najboljšega vratarja španske prve lige v prejšnji sezoni. Zdaj so Jana Oblaka pri tem priznanem španskem športnem časopisu nagradili še z enim velikim priznanjem. Izbran je bil namreč v najboljšo enajsterico Atletico Madrida vseh časov.

To je za najbolj cenjenega slovenskega nogometaša zadnjega obdobja velika čast, saj je v 114-letni zgodovini kluba, v kateri se je Atletico veselil desetih naslovov španskega prvaka, trikrat zaigral v finalu lige prvakov (prej pokal državnih prvakov) in dvakrat zmagal v ligi Europa (prej pokal UEFA), branilo nekaj izjemnih vratarjev.

V zadnjem desetletju sta med vratnicama Madridčanov stala zdaj ena izmed najbolj cenjenih vratarjev na svetu Španec David de Gea (Manchester United) in Belgijec Thibaut Courtois (Chelsea). Za Atletico so pred tem branili tudi Miguel Reina, Abel Resino, Jose Francisco Molina in še nekateri legendarni vratarji.

Diego Simeone v dvojni vlogi, manjka kup zvezdnikov

Diego Simeone v kar dveh vlogah. | Foto: Reuters Diego Simeone v kar dveh vlogah. Foto: Reuters

V najboljši enajsterici Atletica vseh časov so se iz zdajšnje zasedbe znašli še štirje nogometaši. Branilci Luis Filipe, Diego Godin in Juanfran ter vezist Koke.

Zanimivo, zdajšnji trener Diego Simeone je v najboljši ekipi Atletica v zgodovini kar v dvojni vlogi. Kot nogometaš in trener.

Argentinec je zanj igral v dveh obdobjih (med letoma 1994 in 1997 ter med letoma 2003 in 2005). Na klop Madridčanov je prišel leta 2011 in od takrat osvojil pet lovorik. Bil je španski državni in pokalni prvak, zmagal je v ligi Europa, osvojil evropski in tudi španski superpokal. Kar dvakrat, v letih 2014 in 2016, je zaigral v finalu lige prvakov.

Brez mesta v najboljši postavi Madridčanov so ostali nekateri znani nogometaši, med drugim tudi junak navijačev Atletica Fernando Torres, zdajšnji prvi zvezdnik moštva Francoz Antoine Griezmann in argentinski golgeter Sergio Agüero, ki zdaj že vrsto let navdušuje v Manchester Cityju.

Najboljša enajsterica Atletica vseh časov po izboru Marce:

Vratar: Jan Oblak (Slovenija).
Branilci: Luis Filipe (Brazilija), Diego Godin (Urugvaj), Juanfran (Španija), Joao Miranda (Brazilija).
Vezisti: Koke (Španija), Luis Aragones (Španija), Diego Simeone (Argentina), Milojko Pantić (Srbija), Paulo Futre (Portugalska).
Napadalec: Radamel Falcao (Kolumbija).

Trener: Diego Simeone (Argentina).

Športni direktor PSG: Ni res, da se pogovarjamo z Janom Oblakom

Še morda bolj zanimiva novica o Oblaku prihaja iz Francije. Potem ko so številni tamkajšnji in tudi španski mediji poročali o tem, da so se zanj resno ogreli pri PSG, o čemer smo pisali tudi mi, je zdaj jasno, da se vsaj za zdaj v Pariz ne bo selil.

Športni direktor PSG Antero Henrique trdi, da 24-letnega slovenskega vratarja zagotovo ne bo v Pariz. | Foto: Getty Images Športni direktor PSG Antero Henrique trdi, da 24-letnega slovenskega vratarja zagotovo ne bo v Pariz. Foto: Getty Images

"Ni res, da se zanimamo za nakup Oblaka. Z nobenim vratarjem nismo stopili v stik, tudi z njim ne. Ne potrebujemo ga, saj imamo Alphonsa Areolo in Kevina Trappa. Zelo smo zadovoljni z njima. Mislim, da je Areola naslednja številka ena francoske reprezentance," je o 24-letnem otroku PSG, za katerega je šele v tej sezoni začel redno braniti, povedal športni direktor Parižanov Antero Henrique in dal jasno vedeti, da iz nakupa slovenskega reprezentanta, ki naj bi se po nekaterih predvidevanjih zgodil že letos pozimi, ne bo nič.

Oblak, ki je februarja lani podpisal novo pogodbo do leta 2021 in naj bi se z Atleticom že pogovarjal o novem podaljšanju sodelovanja, je v Atletico za v Španiji rekordnih 16 milijonov za vratarja prišel leta 2014 iz lizbonske Benfice.

V tem času je za Madridčane v vseh tekmovanjih zbral 135 nastopov.

Ne spreglejte