Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 12. 2017,
17.15

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,20

1

Natisni članek

PSG Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Četrtek, 14. 12. 2017, 17.15

6 let, 4 mesece

Jan Oblak že čez nekaj dni v PSG?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,20

1

Jan Oblak | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zimski prestopni rok je pred vrati in svetovni mediji že tekmujejo, kdo bo prvi objavil in napovedal najodmevnejšo nogometno transakcijo v januarju. Kot prvi se je oglasil španski AS, ki trdi, da bo Jan Oblak že čez nekaj deset dni zamenjal sredino. Snubec Škofjeločana je njegov stari znanec, bogati PSG. Parižani so za slovenskega čuvaja mreže pripravljeni odšteti 100 milijonov evrov, v Madrid pa bi poslali še dva svoja igralca.

Jana Oblaka že skoraj dve leti povezujejo s pariškim velikanom, ki ima po nakupu Neymarja in Kyliana Mbappeja vse, le dobrega vratarja ne. Po odhodu italijanskega vratarja Salvatoreja Siriguja je PSG veliko upov položil na Kevina Trappa, a se ni pretirano izkazal, zdaj pa je prvi vratar francoskih podprvakov domači produkt Alphonse Areola, ki pa še vedno ni tisto, kar bi klub, ki ima vsako leto najvišje ambicije, moral imeti.

Vodilni kadrovniki pri PSG na čelu s predsednikom Nasserjem Al-Khelaifijem že dolgo občudujejo 24-letnega Jana Oblaka in želja po njegovih storitvah naj bi bila iz dneva v dan večja. Katarci, ki so poleti za brazilskega zvezdnika odšteli kar rekordnih 222 milijonov evrov, so pripravljeni za najboljšega vratarja v španski La Ligi odšteti 100 milijonov evrov, kolikor znaša tudi trenutna klavzula slovenskega reprezentanta.

Bo Jan Oblak januarja res prestopil v PSG?

  • Da.
    72,19 %
    688 glasov
  • Ne.
    27,81 %
    265 glasov
Oddanih 953 glasov

Zakaj da in zakaj ne?

Oblak v tej sezoni v Evropi ne bi mogel pomagati Parižanom, saj je v ligi prvakov že nastopil z Atleticom. | Foto: Reuters Oblak v tej sezoni v Evropi ne bi mogel pomagati Parižanom, saj je v ligi prvakov že nastopil z Atleticom. Foto: Reuters Po poročanju španskega AS in drugih španskih in francoskih medijev naj bi se to zgodilo že v zimskem prestopnem roku, ki se začne 1. januarja 2018. Na prvi pogled se zdi vse skupaj velika izmišljotina, saj Oblak v primeru prihoda v francosko prestolnico Francozom ne bi mogel pomagati v ligi prvakov, za osvojitev lovorik francoskih lovorik pa Oblaka niti ne potrebujejo in bi bilo veliko bolj verjetno, če prestop izpeljejo poleti. 

Po drugi strani pa bi se vseeno lahko zgodil bombastičen prestop, saj je že pred kratkim na dan pricurljala novica, da želi Atletico z Oblakom še dodatno izboljšati pogodbo – trenutna se mu izteče leta 2021 – in odkupno klavzulo podvojil na kar 200 milijonov.

Če je to res, si Katarci zagotovo želijo, da bi privarčevali 100 milijonov evrov.

V Madrid še Trapp in Pastore?

PSG naj bil poleg polne vreče denarja Špancem ponujal še dva igralca. To sta Argentinec Javier Pastore, ki ima bolj kot ne le rezervno vlogo, in vratar Trapp, ki so se mu Parižani med vrsticami že odrekli. Oba skupaj sta na nogometni tržnici vredna 30 milijonov evrov, kar pomeni, da bi Oblak francoske bogataše stal 130 milijonov evrov.

Zakaj si ga Parižani tako vneto želijo?

V Madrid prišel leta 2014

Oblak, ki trenutno spada med najboljše tri vratarje na svetu, je k Atleticu prišel leta 2014 iz Benfice za 16 milijonov evrov in postal najdražji nakup med vratarji v španskem prvenstvu. Atleticu se je naložba več kot obrestovala, saj so dobili vratarja, ki ga zdaj hoče vsa Evropa. Oblak je na 94 nastopih v španskem prvenstvu kar 55-krat ohranil mrežo nedotaknjeno, v ligi prvakov pa na 34 nastopih 19-krat.

Oblak, ki je zdaj na nogometni tržnici vreden 40 milijonov evrov,  je v Madridu dvakrat prejel nagrado zamora, ki jo dobi vratar, ki v La Ligi prejme najmanj zadetkov.

Bil je izbran tudi za najboljšega vratarja španskega prvenstva (2015/16), dvakrat pa se je znašel v najboljši enajsterici lige prvakov (2015/16, 2016/17).

Ne spreglejte