Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 6. 2024,
23.15

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,57

Natisni članek

Natisni članek

angleška nogometna reprezentanca Matjaž Kek Jan Oblak Jan Oblak slovenska nogometna reprezentanca Euro 2024 Euro 2024

Torek, 25. 6. 2024, 23.15

3 mesece

Prvi odzivi po tekmi Slovenija – Anglija

Jan Oblak: Malo trpljenja se hitro pozabi. Presrečni, veseli, ponosni!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,57
Euro 2024 Köln Slovenija Anglija remi | To so trenutki, ki ga nogometaši ne bodo pozabili. | Foto Reuters

To so trenutki, ki ga nogometaši ne bodo pozabili.

Foto: Reuters

"Presrečni, veseli, ponosni, zadovoljni," je v prvi izjavi po uvrstitvi Slovenije v osmino finala evropskega prvenstva v Nemčiji dejal kapetan Jan Oblak. Z Anglijo so igrali 0:0 in napredovali kot tretji v skupini s tremi točkami. "En cilj dosežen. Upam, da to ni konec." Na svoje varovance je bil ponosen tudi selektor Matjaž Kek: "Fantom sem rekel: za vas ni meje. Ja, smo trpeli, a takšno tekmo na evropskem prvenstvu moraš tudi trpeti."

Euro 2024 Köln Slovenija Anglija remi
Sportal Slovenija je trpela, a je brez poraza v osmini finala!

Angleži so znova razočarali. | Foto: Reuters Angleži so znova razočarali. Foto: Reuters "Zadnje minute tekme niti ne vem, kako je bilo … Občutki po koncu so fenomenalni. Malo trpljenja med tekmo proti Angliji se zelo hitro pozabi. Presrečni, veseli, ponosni, zadovoljni. Kot smo rekli: v Nemčijo nismo prišli samo nastopat, ampak tudi kaj naredit. In na srečo nam je uspelo priti iz skupine. En cilj dosežen. Upam, da to ni konec," je v prvi izjavi po zadnjem sodnikovem žvižgu v prenosu na TV Slovenija povedal čustveni kapetan Jan Oblak. "Zelo dobro smo stali na igrišču. Bili smo zelo trdni. Vsi smo delali za enega. Odigrali smo pravo ekipno tekmo. Proti takim reprezentancam ni mogoče na drugačen način. Vsaka čast fantom za prikazano, za borbo, za vse. Ljudje se ne zavedajo, kako težko je. Igrati na tej ravni, ki je vsi niso navajeni, ni lahko. Tudi mentalno so bili fantje fenomenalni. Lahko jim samo čestitam. Odigrali so od prve do zadnje sekunde."

Ozrl se je že proti osmini finala. Nasprotnik še ni znan, morda bo to še en velikan Portugalska s Cristianom Ronaldom. "Vedno želimo še več, nikoli se ne zadovoljiš s tem, kar si dosegel. Ampak danes je lahko celotna Slovenija ponosna na nas. Ni nas veliko, a tudi v nogometu se lahko kosamo z najboljšimi. Danes je danes, jutri je jutri. Naslednja tekma je najpomembnejša in upam, da se bomo tudi tam pokazali v najboljši luči."

Veselje slovenskih nogometašev z množico slovenskih navijačev v Kölnu | Foto: Reuters Veselje slovenskih nogometašev z množico slovenskih navijačev v Kölnu Foto: Reuters

Kdaj in s kom tretjeuvrščena v skupini C Slovenija v osmini finala? 1. julija ob 21. uri v Frankfurtu s Portugalsko ali 2. julija ob 18. uri proti prvemu v skupini E, kjer imajo vse ekipe po tri točke (Romunija, Belgija, Slovaška, Ukrajina).

Kek: Ponosen, da smo dali košček v mozaik ene male državice, predmestja

Matjaž Kek | Foto: Reuters Matjaž Kek Foto: Reuters "To je šport. Pred nekaj dnevi smo bili poklapani, kazalo se je s prstom levo, desno. V skupini, ki ni bila lahka, smo dokazali, da spadamo sem. Jasno je, da smo trpeli tudi danes v drugem polčasu. Ko nam pade fizika, koncentracija. A v prvem polčasu so bile nekatere stvari na zelo visoki ravni," pa je črto pod tretji remi potegnil selektor Matjaž Kek. Točke so vzeli Angliji, Srbiji in Danski. "Kot sem rekel po žrebu: naj se kar smejijo. V jezi smo vedno kvalitetni. Čestitke fantom, čestitke celi ekipi." 

Ozrl se je na uspehe slovenskega športa. "To je posebna zgodba. Tri tekme, 12 tisoč, 20 tisoč, danes 15 tisoč Slovencev. Ob vseh uspehih odbojkarjev, košarkarjev, zdaj pride Tour, sem zelo ponosen, da smo tudi mi, nogometaši, dali košček v mozaik ene male državice, predmestja. Fantom sem rekel: za vas ni meje. Ja, smo trpeli, a takšno tekmo na evropskem prvenstvu moraš tudi trpeti."

Zadovoljni slovenski navijači v Kölnu:

Janko irgolič
Sportal Ne zmoti se dostikrat. "Mi z Angleži ne moremo izgubiti!"

Gnezda Čerin: Dokazali smo, da smo ekipa, ki lahko igra z vsemi na svetu

Euro 2024 Köln Slovenija Anglija remi | Foto: Reuters Foto: Reuters "Nepozabno. Spisali smo zgodovino. Morda se niti ne zavedamo, kaj nam je uspelo. Ponosen sem na ekipo, ponosen na te fante. Dokazali smo, da smo ekipa, ki lahko igra z vsemi na svetu," pa je bil navdušen tudi Adam Gnezda Čerin, po izboru Uefe najboljši igralec tekme. "Kljub nekaj slabšim minutam smo se ubranili do konca." Še bolj kot nagrade za igralca tekme je bil vesel veselja soigralcev in množice slovenskih navijačev na tribunah v Kölnu.

Ponosni in veseli so bili tudi navijači v Ljubljani:

"Samo še smučarji smo ostali od Balkancev"

"Mi z Angleži ne moremo izgubiti," je v sobotnem intervjuju za Sportal dejal nekdanji trener vratarjev Janko Irgolič. In imel znova prav. "Če lahko z Anglijo, lahko z vsakim," pa je na TV Slovenija dejal njegov nekdanji varovanec v slovenski reprezentanci Srečka Katanca Mladen Dabanović. Dober poznavalec angleškega nogometa Matjaž Ambrožič pa je hudomušno sklenil: "Samo še smučarji smo ostali od Balkancev."

Slovenija Navijač
Sportal Noro, Slovenija na državni praznik zadela čarobno sedmico!
Euro 2024 Köln navijači
Sportal Siddharta "zakurila" navijače. Dejan Zavec: Köln je slovensko mesto. #video
Srbski navijači, Euro 2024
Sportal Srbski navijači razgrajali v Münchnu, poškodovanih več policistov #video
Navijači nogomet
Sportal Po 90 minutah grizenja nohtov eksplozija navdušenja #video #foto
Ne spreglejte