Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2013,
9.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Palermo Josip Iličić Jasmin Kurtić

Ponedeljek, 11. 3. 2013, 9.04

8 let

Pri Iličiću in Kurtiću vroče, navijači obmetavali avtobus

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Palerma in vodstvo kluba so po nedeljskem domačem porazu s Sieno naleteli na neprijetno presenečenje. Pred štadionom so jih čakali razjarjeni navijači in s predmeti obmetavali avtobus.

"Rožnati" so deset krogov pred koncem sezone prikovani na dno prvenstvene lestvice. Tako slabo se jim v serie A ni godilo že dolgo časa, na zmago čakajo že 14 zaporednih krogov. V 28 nastopih v tej sezoni so zmagali le trikrat, v nedeljo pa ponovno razočarali domače občinstvo, saj so na štadionu Renzo Barbera ostali brez točk na dvoboju s Sieno (1:2). Pa čeprav so prvi polčas dobili z 1:0. Navijači so nezadovoljstvo sprva pokazali s koncertom žvižgov, ki so bili namenjeni igralcem, pa tudi trenerju Gian Pieru Gasperiniju. Dvoboj sta odigrala tudi slovenska reprezentanta. Jasmin Kurtić od prve do zadnje minute, Josip Iličić pa je v 56. minuti zamenjal Fabrizia Miccolija. Tako je prišlo do menjave med najboljšima strelcema Palerma v tej sezoni. Oba sta dosegla pet zadetkov. Palermo je v 28 krogih dosegel le 23 zadetkov in je v tem pogledu drugi najslabši v prvenstvu. Slabša je le še Pescara (21).

Po dvoboju pa je nogometaše in vodstvo kluba čakalo še večje neprijetno presenečenje. Razjarjeni navijači so začeli s raznimi predmeti obmetavati avtobus, vseskozi pa je bilo slišati žaljivke. Največje si je prislužil kontroverzni predsednik Maurizio Zamparini, ki je najverjetneje svetovni rekorder v menjavanju strategov. Bogati poslovnež je v tej sezoni v skladu s "tradicijo" zamenjal že tri, Giuseppe Sannino pa je na vročem stolčku zdržal le tri tekme. Zamenjal ga je Gian Piero Gasperini, ki se je tako po mesecu dni vrnil na Sicilijo. Trener Palerma je bil še februarja, nato ga je nasledil Alberto Malesani, a ga je predsednik odpustil že po treh srečanjih. Podobno se je nato godilo s Sanninom. Zamparini vztraja pri tem, da bo Iličić, največji klubski dragulj v tem trenutku, ostal v Palermu vsaj še nekaj časa, saj skuša z njegovo pomočjo zgraditi "evropski" Palermo. Kakor se odvijajo stvari v zadnjih krogih, bo kmalu s klubom iz največjega mesta na Siciliji pristal med drugoligaši ...

Ne spreglejte