Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
12. 8. 2019,
8.50

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,87

Natisni članek

Real Madrid Roma špansko prvenstvo italijansko prvenstvo Gareth Bale Zinedine Zidane

Ponedeljek, 12. 8. 2019, 8.50

4 leta, 8 mesecev

Preobrat pri Realu: Zidane obrnil ploščo glede Bala

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,87
Real Madrid Roma Gareth Bale | Bo Gareth Bale ostal pri Realu in v sezono 2019/20 vstopil kot beli baletnik? | Foto Reuters

Bo Gareth Bale ostal pri Realu in v sezono 2019/20 vstopil kot beli baletnik?

Foto: Reuters

Nogometaši madridskega Reala se pripravljajo na začetek španskega prvenstva. V zadnji pripravljalni tekmi so v nedeljo gostovali v Rimu. Redni del srečanja z Romo se je končal z 2:2, po izvajanju kazenskih udarcev pa je zmaga pripadla sinovom volkulje. Pri Realu je po treh tednih zaigral Gareth Bale, njegov nastop pa je sprožil nemalo vprašanj o njegovi prihodnosti.

Juventus Atletico
Sportal Oblak se je maščeval Juventusu, Felix zasenčil Ronalda #video

Trener madridskega Reala Zinedine Zidane je po koncu sezone 2018/19, ki belim baletnikom ni prinesla zadovoljstva, večkrat namignil, da bi lahko Gareth Bale zapustil španskega velikana, saj ga ne vidi v svojem projektu. Nogometna javnost se je spraševala, kje bi lahko hitronogi Valižan, ki je že vstopil v četrto desetletje in pri Realu računa na bogate prejemke, nadaljeval kariero.

Omenjalo se je kar nekaj možnosti, med njimi tudi prestop v vrste nekaterih večjih angleških, nemških in francoskih klubov, v igri je bila tudi donosna selitev na oddaljeno Kitajsko. Ko je možnost odhoda v Azijo oziroma vrnitve na Otok zaradi konca prestopnega roka padla v vodo, je Zidane spremenil odločitev.

Zaigral prvič po 24. juliju

Zinedine Zidane do nadaljnjega računa tako na Garetha Bala kot tudi Jamesa Rodrigueza. | Foto: Reuters Zinedine Zidane do nadaljnjega računa tako na Garetha Bala kot tudi Jamesa Rodrigueza. Foto: Reuters Bale v zadnjih treh tednih ni kandidiral za štiri prijateljske tekme Reala (Atletico 3:7, Tottenham 0:1, Fenerbahče 5:3 in Salzburg 1:0), v nedeljo pa ga je francoski strateg le uvrstil v ekipo. Bale je odigral 29 minut.

V igro je vstopil v 61. minuti, ko je bil že dosežen končni rezultat 2:2 (vsi zadetki so padli v prvem polčasu – za Romo sta zadela Diego Perotti in Edin Džeko, za Real pa Marcelo in Casemiro), s svojim nastopom pa navdušil španske medije, zlasti športni dnevnik Marca, ki je tesno vpet v dogajanje v madridskem klubu.

"Bale je igralec Real Madrida. Do 31. avgusta je še vse mogoče, a pri Realu računamo na vse igralce, ki jih imamo na voljo," je o statusu Bala, najdražje okrepitve v zgodovini belih baletnikov, ki jo z Realom veže pogodba do leta 2022, spregovoril Zidane. Podobno je dejal o Kolumbijcu Jamesu Rodriguezu, ki se je iz Münchna vrnil v Madrid in bi lahko to poletje zamenjal klubsko okolje.

Ivan Santini
Sportal Hrvat poskrbel, da je prestop Garetha Bala dokončno padel v vodo

Real za točke že v soboto, Roma šele 25. avgusta

Leonardo Spinazzola (levo) je dosegel odločilni zadetek z bele točke za zmago Rome. | Foto: Reuters Leonardo Spinazzola (levo) je dosegel odločilni zadetek z bele točke za zmago Rome. Foto: Reuters James v nasprotju z Balom ni kandidiral za tekmo v Rimu. Zidane po tekmi v Rimu ni hotel komentirati možnosti poletnega prihoda Neymarja, aktualnega zvezdnika PSG, ki ga povezujejo s prihodom v Barcelono, še vedno pa ni zamrla niti ideja o tem, da bi nadaljeval kariero na stadionu Santiago Bernabeu.

Edini igralec, ki ni izkoristil strela z bele točke, je bil Marcelo. Brazilec, ki je bil v prvem polčasu junak Reala, saj je prispeval zadetek in podajo, je v peti seriji 11-metrovk zadel okvir vrat, nato pa je Leonardo Spinazzola zatresel mrežo Reala in popeljal Romo do zmage.

Real Madrid bo prihodnjo soboto v uvodnem krogu španskega prvenstva gostovala pri Celti v Vigu, Roma pa bo prvi dvoboj v serie A odigrala šele 25. avgusta, ko bo na Olimpicu pričakala Genoo.

Tottenham
Sportal Tottenhamu prestižen turnir v Münchnu
Gareth Bale
Sportal Zasuk v zgodbi nesojenega najbolje plačanega nogometaša na svetu
Ne spreglejte