Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 5. 2023,
22.40

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

angleško prvenstvo Premier League Newcastle United Brighton

Četrtek, 18. 5. 2023, 22.40

11 mesecev, 2 tedna

ANGLEŠKO PRVENSTVO, ZAOSTALA TEKMA 25. KROGA

Newcastlu se smeji, liga prvakov še korak bližje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Callum Wilson | Za Newcastle je v polno zadel tudi Callum Wilson. | Foto Reuters

Za Newcastle je v polno zadel tudi Callum Wilson.

Foto: Reuters

Do konca sezone v angleškem prvenstvu sta še dva kroga, še pred tem pa je Newcastle v zaostali tekmi 25. kroga s 4:1 premagal Brighton in se povsem približal želenemu cilju, preboju v ligo prvakov. 

Manchester City polfinale  Bernardo Silva
Sportal Fanatičen prvi polčas Cityja za finale z Interjem, najhujši poraz Reala

Do konca tekmovanja v angleški premier ligi sta še dva kroga, in čeprav je bila po visokem porazu Arsenala proti Brightonu (0:3) odločitev prvaka praktično že rešena v zadnjem krogu, pa je pred koncem sezone odprtih še kar nekaj vprašanj. Aktualna sezona v elitnem rangu angleškega prvenstva je prinesla morda največ negotovosti v zadnjih nekaj letih, saj je bilo napeto tako v boju za naslov kot tudi v boju za ligo prvakov in preostala evropska tekmovanja pa tudi v boju za obstanek.

Dva kroga pred zadnjim koncem letošnje izvedbe premier lige je praktično že znano, da bo naslov ostal na Etihadu, da se Arsenal po dolgi odsotnosti vrača v ligo prvakov in da bo Southampton v naslednji sezoni igral v Championshipu. Vroče je še v boju za ligo prvakov, kjer sta odprti še dve mesti, za kateri se borijo še tri ekipe: Newcastle, Manchester United in Liverpool. Ravno zato je bilo srečanjem med Newcastlom in Brightonom še toliko večjega pomena.

Na St. James Parku vse bolj diši po ligi prvakov. | Foto: Reuters Na St. James Parku vse bolj diši po ligi prvakov. Foto: Reuters

Liverpool se je skozi celotno sezono boril s konstantnostjo in v nekem trenutku se je zdelo, da bi sezono lahko končal nekje z roko v roki s Chelseajem, ki je imel sezono za pozabo. Moštvo Jürgena Kloppa je ob koncu sezone vendarle našlo moč, da se vključi v boj za ligo prvakov, kjer bo v preostalih tekmah čakalo na spodrsljaje neposrednih konkurentov − Newcastla in Manchester Uniteda. Redsi imajo trenutno točko in tekmo manj pred rdečimi vragi, ki imajo do konca sezone še tri tekme, srake iz Newcastla pa so z zmago nad Brightonom ušle Liverpoolu na +4. Newcastle tako potrebuje do konca sezone le še tri, United pa šest točk, da si bosta matematično zagotovila mesto med prvimi štirimi ekipami. Četi Eddieja Howa bi zaradi boljše razlike v golih od Liverpoola zadostovali tudi dve točki.

United bo dve od treh preostalih tekem igral doma (Chelsea in Fulham), v naslednjem krogu pa bo gostoval pri Bournemouthu, ki si je že izboril obstanek. Na drugi strani bo na St. James Parku gostoval Leicester, ki mu gori pod nogami, v zadnjem krogu pa bo Newcastle gostoval pri Chelseaju. Liverpool ima v zadnjem krogu doma Aston Villo in v gosteh odpisani Southampton.

Angleško prvenstvo, zaostala tekma:

Četrtek, 18. maj:

Najboljši strelci:

36 – Haaland (Man City),
27 – Kane (Tottenham),
20 – Toney (Brentford),
19 – Salah (Liverpool), 
18 – Wilson (Newcastle),
16 – Rashford (Man Utd), 
15 – Martinelli (Arsenal), Odegaard (Arsenal), 
14 – Watkins (Aston Villa),
13 – Saka (Arsenal), 
12 - Barnes (Leicester), Mitrović (Fulham), Rodrigo (Leeds)
11 – Almiron (Newcastle)
...

Ne spreglejte