Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
9. 9. 2019,
19.12

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Jordi Bartomeu Barcelona

Ponedeljek, 9. 9. 2019, 19.12

4 leta, 7 mesecev

Lionel Messi lahko po koncu vsake sezone zapusti Barcelono

Predsednik potrdil klavzulo v Messijevi pogodbi, ki je dvignila veliko prahu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39
Lionel Messi | Lionel Messi ima v pogodbi zapisano klavzulo, ob kateri lahko po koncu vsake sezone samovoljno zapusti Barcelono. | Foto Reuters

Lionel Messi ima v pogodbi zapisano klavzulo, ob kateri lahko po koncu vsake sezone samovoljno zapusti Barcelono.

Foto: Reuters

V zadnjem tednu je veliko prahu dvignila informacija o pogodbi Lionela Messija z Barcelono, ki je močno prestrašila navijače katalonskega nogometnega velikana. Dva dni za tem, ko je prišla v javnost, jo je potrdil tudi predsednik Barcelone Jordi Bartomeu, a ob tem pomiril navijače.

Ugledni španski dnevnik s sedežem v Madridu, El Pais, ki velja za zelo verodostojnega, je prejšnji teden objavil novico o klavzuli v pogodbi Lionela Messija, po kateri naj bi najboljši strelec v zgodovini Barcelone klub smel samovoljno zapustiti po koncu vsake sezone. To je seveda informacija, ki je močno prestrašila navijače Kataloncev. Ti so z Argentincem v 15 letih osvojili kar 34 lovorik. Štirikrat so bili tudi evropski prvaki in osvojili kar deset naslovov španskega prvaka.

Po tej klavzuli, pri kateri naj bi Messi vztrajal ob zadnjem podaljšanju pogodbe z Barcelono novembra 2017 (podaljšal jo je do konca junija 2021), lahko po koncu vsake od sezon sam odloča o svoji usodi in zapusti klub.

Ob tem je treba dodati, da ta klavzula velja samo za odhod iz Evrope. Petkratni dobitnik zlate žoge je v preteklosti že večkrat dejal, da bi bogato kariero rad sklenil pri argentinskem Newell's Old Boys, pri katerem je začel svojo nogometno pot, preden je s 14 leti prišel v Barcelono.

Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je potrdil obstoj klavzule, a pravi, da je povsem miren. | Foto: Reuters Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je potrdil obstoj klavzule, a pravi, da je povsem miren. Foto: Reuters

Jordi Bartomeu: Res je, klavzula obstaja, a smo mirni

Ko je dan pozneje o tem spregovoril tudi Messijev dolgoletni soigralec Gerard Pique in dejal, da je za to podrobnost v Argentinčevi pogodbi vedel, a ob tem dodal, da ga njegov morebiten odhod ne skrbi, je postalo jasno, da nevsakdanja klavzula ni izmišljena, zato ne preseneča, da se je dan za tem javil še prvi mož Barcelone, njen predsednik.

"Res je, Messi lahko po vsaki sezoni zapusti klub, ampak to ni nič takšnega. Podobno pogodbo so imeli tudi Xavi Hernandez, Carles Puyol in Andres Iniesta. To so igralci, ki si zaslužijo proste roke pri odločanju o svoji usodi," je povedal Jordi Bartomeu.

"Nismo zaskrbljeni, saj gre za igralca, ki je zelo zvest našemu klubu. Verjamemo, da bo Messi za nas igral do leta 2021 in še naprej. O tem smo povsem mirni," je še povedal predsednik Barcelone, pri kateri naj bi že pripravljali pogodbo, s katero bi še za vsaj leto ali dve podaljšali zdajšnjo pogodbo s svojo ikono, ta se izteče čez manj kot dve leti.

Z Barcelono je bil štirikrat evropski prvak in je njen daleč najboljši strelec v zgodovini. | Foto: Reuters Z Barcelono je bil štirikrat evropski prvak in je njen daleč najboljši strelec v zgodovini. Foto: Reuters

Za Barcelono je zabil že več kot 600 golov

Messi bo prihodnje leto sicer star že 33 let, zato se navijači Barcelone zavedajo, da se njegov čas na Camp Nouu počasi izteka, tako da ne preseneča, da je ta informacija dvignila veliko prahu.

Messi je sicer daleč najboljši strelec v zgodovini Barcelone, za katero je v vseh tekmovanjih zabil že kar 603 gole.

Lionel Messi
Sportal Messi in Ibrahimović med nominiranci za nagrado puskas
Ne spreglejte