Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
5. 9. 2017,
17.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi

Torek, 5. 9. 2017, 17.18

6 let, 6 mesecev

Predsednik Barcelone trdi, da je Lionel Messi že podpisal

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

"Lionel Messi je že podpisal novo pogodbo. Zapleta se le z iskanjem primernega termina, da podpis naznanimo tudi v javnosti," o najbolj perečem vprašanju za njene navijače pravi predsednik Barcelone Josep Bartomeu.

Je Lionel Messi podaljšal ali ne? | Foto: Reuters Je Lionel Messi podaljšal ali ne? Foto: Reuters Je podpisal, ni podpisal, bo podpisal in še veliko je bilo govora o dejanju, ki ga vsi navijači Barcelone nestrpno pričakujejo že vse poletje. O tem so, tako ali drugače, govorili in pisali že številni.

Klubska prihodnost Lionela Messija, ki ima pogodbo z Barcelono uradno le še do junija 2018, je še naprej kamen spotike, prav zanimivo pa je, kako skoraj vsak teden dobi novo nadaljevanje.

Še bolj zanimivo je to, da glede tako pomembne, za navijače Barcelone verjetno najbolj pomembne zadeve od vseh, v katalonskem klubu puščajo toliko prostora za takšna in drugačna namigovanja, ki jih je pri z naskokom najboljšemu nogometašu v zgodovini Barcelone seveda več kot dovolj.

Toda če gre verjetni zadnjemu javnemu nastopu njenega predsednika, ki je bil v zadnjih tednih sicer tiho, potem prihodnost petkratnega najboljšega nogometaša leta na svetu ne bi smela biti vprašljiva.

Josep Bartomeu: Podpisal je, čakamo na pravi trenutek

"Vse je dogovorjeno in podpisano. Podpisane so tri pogodbe. Ena z Messijevo fundacijo, ki jo je podpisal predsednik fundacije in Lionelov brat. Druga je glede Messijevih tržnih pravic, ki jo je podpisal njegov oče. Potem je še pogodba o zaposlitvi, ki jo je prav tako podpisal njegov oče," je povedal Josep Bartomeu v pogovoru za katalonski športni dnevnik Sport.

Predsednik Barcelone Josep Bartomeu trdi, da je do podpisa že prišlo. | Foto: Reuters Predsednik Barcelone Josep Bartomeu trdi, da je do podpisa že prišlo. Foto: Reuters

"Pogodba je podpisana, veljati je začela s 30. junijem. Na isti dan, ko se je poročil," je še povedal prvi mož Barcelone, ki se je prav zaradi zapletov z Messijevim podpisom znašel na hudem udaru kritikov.

"Ko se bo, 6. ali 7. septembra, Messi vrnil z reprezentančne akcije, bomo našli ustrezen termin za fotografiranje in protokol. Potem nas 9. septembra čaka nova tekma, urnik je zelo zgoščen, a bomo že našli termin. Navijači naj ne bodo v skrbeh. Ni nobenih težav. Zavleklo se je le zaradi protokola," je še povedal Bartomeu.

"Dva meseca sta šla hitro mimo. Poročil se je, potem je šel na Japonsko, kjer je imel turnejo. Potem se je vrnil z dopusta in … Kaj je že bilo takrat? Aha, na sporedu je bil španski superpokal, pa potem začetek španskega prvenstva in pot v Monako. Našli bomo pravi trenutek, brez skrbi," prepričuje predsednik Barcelone, ki pa pri tem ni najbolj prepričljiv.

Navijači predsedniku ne zaupajo, kar niti najmanj ne čudi

Na vprašanje, ali lahko zagotovi, da se bo uradna predstavitev ob podaljšanju pogodbe zgodila v enem mesecu, ni znal odgovoriti. Kdaj točno se bo to zgodilo, prav tako ne in zdi se, da navijačev Barcelone sploh ni prepričal. Medtem pa Messi in njegovi zastopniki glede vsega še naprej molčijo, kar je za navijače Barcelone zelo skrb vzbujajoče.

Navijači Barcelone se bojijo, da bi izgubili najpomembnejšega igralca v zgodovini kluba. | Foto: Getty Images Navijači Barcelone se bojijo, da bi izgubili najpomembnejšega igralca v zgodovini kluba. Foto: Getty Images

Sploh zaradi tega, ker vodstvu kluba na čelu s predsednikom Bartomeujem ne zaupajo več. Po poletnem prestopnem roku, v katerem so izgubili drugega najbolj zvenečega igralca kluba, Neymarja, ki je za 222 milijonov evrov odšel v PSG, njegovega rojaka Philippa Coutinha pa jim iz Liverpoola v zameno zanj ni uspelo pripeljati, toliko manj.

Glede na tako medlo komuniciranje Bartomeuja z javnostjo glede tako pomembne zadeve, kot je podaljšanje pogodbe z nogometašem, ki je za Barcelono zabil že 510 golov in z njo v 14 letih osvojil prav vse, kar se je osvojiti dalo, to niti najmanj ne preseneča.

Messi je trenutno sicer z argentinsko reprezentanco v Buenos Airesu, kjer ga danes ponoči čaka tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Venezueli.

Ne spreglejte