Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
28. 5. 2014,
13.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ivan Firer Lionel Messi Lionel Messi Srečko Katanec

Sreda, 28. 5. 2014, 13.14

8 let

Pred dvema letoma v četrti ligi, zdaj pri Srečku Katancu (video)

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav je star 29 let in igra v prvi slovenski ligi, tam ni bil niti blizu najboljših strelcev, je Ivan Firer dobil priložnost, da bo spoznal Lionela Messija in preostale zvezdnike nogometa.

"Bil sem presenečen, kar malce šokiran, a seveda strašno vesel," je o tem, da se je znašel na selektorjevem seznamu za prihajajoči prijateljski tekmi v Južni Ameriki – Slovenija se bo najprej pomerila z Urugvajem, potem še z Argentino –, dejal Ivan Firer.

Napadalec, ki tudi v slovenskem klubskem nogometu ni pustil globljega pečata, v tujini seveda še ni bil, še pred dvema letoma je bil član četrtoligaša Šmarja, bo zdaj imel priložnost v živo videti najboljšega nogometaša zadnjega desetletja, zvezdnika Barcelone Lionela Messija. Kdo ve, morda bo proti zvezdniku Barcelone tudi zaigral.

"To bo izjemna izkušnja. Igrali bomo proti ekipama, ki sta v vrhu svetovnega nogometa. Pričakujem zanimivo potovanje in dobro igro naše reprezentance. Če bom dobil priložnost, jo bom seveda zagrabil z obema rokama. Upam, da bo vse v najlepšem redu," se nadeja napadalec, ki je v prejšnji sezoni slovenskega prvenstva zadel le petkrat. "Bilo bi res enkratno, če bi zaigral," je dodal.

Nagrada za dobro sezono Rudarja

Selektor Srečko Katanec je že večkrat dokazal, da statistika ni edino merilo, ki se ga oklepa, ko išče reprezentančne kandidate. V visokoraslem Celjanu je očitno videl nekaj, kar bi lahko koristilo slovenski reprezentanci. Sploh zdaj, ko je zelo oslabljena. "Fantje so me zelo dobro sprejeli. Odlično je. Upam, da se bomo čim bolje razumeli," pravi nogometaš Rudarja.

Prav igre v dresu Velenjčanov, ki so bili najbolj prijetno presenečenje pretekle prvenstvene sezone, so ga pripeljale na prag najboljše slovenske nogometne selekcije. Še pred njim se je tam znašel tudi klubski soigralec Rajko Rotman. "Lahko bi rekli, da je to nagrada za Rudar, seveda. Premaknili smo kar nekaj mejnikov, zdaj smo bili tudi v tej obliki nagrajeni," pravi nogometaš, ki kljub dejstvu, da je debitant, spada med starejše v reprezentanci Slovenije.

Premikali so mejnike

"Zadovoljni smo s tem, kar smo dosegli. Cilj smo izpolnili, saj smo se prebili v Evropo. Ko se nam je ponudila priložnost, smo si želeli tudi drugega mesta, a tudi tretje mesto je velik uspeh za velenjski klub," je za konec nekaj besed namenil Rudarju, pri katerem se je s soigralci podpisal pod najbolj uspešno sezono v zgodovini kluba. In selektorja prisilil, da razmišlja o njem. Pa čeprav bo letos star že 30 let in čeprav je v prvi slovenski nogometni ligi do zdaj skupaj zabil le 14 golov. Pet, ki jih je prispeval v zadnji, je njegov rekord.

Ne spreglejte