Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
1. 7. 2013,
9.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Bojan Prašnikar

Ponedeljek, 1. 7. 2013, 9.47

7 let, 12 mesecev

Prašnikar: Zahovič se s takimi zadevami ne igra

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bojan Prašnikar velja za trenerja, ki je v slovenski prvi ligi zbral največ lovorik, Maribor pa kot edini popeljal do prestižne lige prvakov. Namigi o odhodu Zlatka Zahoviča so ga zelo presenetili.

Mariborčani brez Zlatka Zahoviča? Najboljši slovenski klub novice še ni potrdil, niti na kakršen koli drugačen način ni dal vedeti, da bi bil lahko strah navijačev odveč. Na uradni odgovor iz štajerske prestolnice še čakamo. Nekaj, kar je bilo še nedavno samoumevno, ogromna pripadnost najboljšega strelca slovenske reprezentance vseh časov do vijolične barve ter številni uspehi, doseženi v obdobju njegovega službovanja v Ljudskem vrtu, bi se lahko v trenutku končali. Precej nenavadno, a nogometno življenje je polno presenečenj. Zmagovita kombinacija, ki drži mariborski klub na slovenskem prestolu, bi se lahko v tem primeru znašla na resni preizkušnji. ''To je udarec za Maribor in slovenski nogomet. Zlatko je v zadnjih letih držal napetost slovenskega nogometa na visoki ravni. On je tisti, ki je popestril dogajanje ter dal ton prvi ligi in poskušal dopovedati, v katero smer mora iti. Če se to uresniči, bo to v vsakem primeru velik udarec za vse,'' je v jutranjih urah za Sportal spregovoril Bojan Prašnikar, ki ni seznanjen s podrobnostmi, zato še toliko bolj nestrpno čaka na razplet dogajanj v mariborskem klubu.

Zlatko vsako stvar zelo dobro preuči

Dejstvo je, da uradne novice o tem, da je Zahovič zapustil mesto športnega direktorja, še nismo dočakali. Zato tudi ni jasno, kaj naj bi botrovalo takšni odločitvi. ''Ko se enkrat pojavi takšen položaj, obstajajo zanj razlogi, ki so lahko zelo globoki. V njegovem primeru je tako, da vsako stvar izjemno dobro prouči in se s to zadevo ne igra. A kot sem rekel, s podrobnostmi nisem seznanjen. Se pa nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha. Vprašanje je, kaj je za tem. V igri so prestopni roki, ne samo igralcev, tudi drugih. Tudi to obstaja, glede na svoje kakovostno delo bi lahko dobil tudi kakšno drugo ponudbo. Nogometu je predan vse življenje, izkusil je, kar je bilo mogoče. Dve leti se je resnično lovil v vlogi športnega direktorja, potem pa je opravil vse tako, da Mariboru nič ne manjka. In moramo vedeti, da njegov posel ni tako preprost. Posebej v slovenskih razmerah. Ogromno znanja in truda je treba vlagati, odziv pa je problematičen, saj je okolje majhno in je stvar težko dolgoročno vzdrževati,'' meni dolgoletni trener Mariborčanov, s katerimi je državne naslove osvajal kot po tekočem traku.

Čeprav bi izguba Zahoviča prinesla mariborskemu klubu ogromno škodo, pa Prašnikar vztraja pri misli, da bi v tej sezoni še vedno prišel do naslova. ''Maribor je postavljen na takih temeljih, da bo delal naprej. Drugi klubi pri nas so v tem smislu še krepko za njim. V tem letu za Maribor tudi brez Zlatka ne bi bilo težav,'' meni Prašnikar. Po njegovih besedah sodeč vijoličnemu taboru ne bo težko ubraniti naslova in priti do 12. državne zvezdice. Tudi brez Zahoviča …

Ne spreglejte