Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
21. 5. 2015,
14.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Benjamin Verbič Simon Rožman NK Celje NK Koper pokal Slovenije Köbenhavn

Četrtek, 21. 5. 2015, 14.24

8 let

Poslovil se je in zavzdihnil: Očitno mi je ni usojeno osvojiti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski reprezentant Benjamin Verbič je s Celjani trikrat nastopil v finalu pokala, a vedno ostal praznih rok. ''Upam, da bo na Danskem bolje,'' je dejal po zadnjem nastopu za Celjane.

Prejšnjo sredo so ga stanovski kolegi izbrali za najboljšega nogometaša Prve lige Telekom Slovenije, nato je v soboto pokvaril evropske načrte Olimpiji in poskrbel, da so Celjani Stožice zapustili z ogromnim nasmeškom. Benjamin Verbič je živel sanjski teden, ki pa ga ni kronal s piko na i, pokalnim naslovom. Na Bonifiki je izgubil z 0:2 in se od celjskega dresa poslovil le z medaljo, namenjeno poražencu v finalnem tekmovanju. ''Bili smo dobro pripravljeni, a smo spet pokleknili. Veljali smo za favorite, a smo tudi vedeli, da igra Koper doma in da bo naredil vse, da se uvrsti v Evropo. Pokazal je veliko želje in motivacije. Bil je boljši in mu lahko le čestitamo. Zasluženo so osvojili pokal, meni pa očitno ni usojeno osvojiti lovorike. Izgubil sem že tretji finale s Celjem. Upam, da bo na Danskem več razlogov za veselje,'' je čestital Primorcem, ki so si s pokalnim naslovom zagotovili tudi nastop v Evrop, hkrati pa izrazil željo, da bi s Köbenhavnom kdaj stopil na najvišjo stopničko na zmagovalnem odru. S Celjani mu ni uspelo, čeprav je v rumeno-modrem dresu odigral slabih pet sezon.

Življenje gre naprej

Celjani so si nastop v kvalifikacijah za ligo Europa priigrali v prvenstvu, evropskih izzivov v prihodnji sezoni pa se bodo lotili brez najboljšega posameznika, saj se bo 21-letni Vojničan kmalu preselil na Dansko. ''Življenje gre naprej. Odhajam v drugi klub. Vesel sem, da se v Kopru nisem poškodoval, Celju pa želim, da se čimprej pobere in do konca sezone zmaga na obeh prvenstvenih tekmah,'' se Verbič z mislimi počasi seli v Skandinavijo.

Konec tedna ne bi mogel pomagati celjskim soigralcem zaradi kazni rumenih kartonov, zadnji krog pa bo izpustil v dogovoru s celjskim klubom. Bodoči delodajalci iz Köbenhavna, ki se jim nasmiha drugo mesto v danskem prvenstvu, ga spremljajo na vsakem koraku. Verbič se jim bo pridružil konec meseca, ko bo najprej poiskal stanovanje v danski prestolnici, junija pa že sledijo priprave na novo sezono.

Trener je vesel, da hitri Verbič odhaja iz Slovenije

Trener Simon Rožman se je hočeš nočeš sprijaznil z dejstvom, da ostaja brez najboljšega igralca. ''Vemo, kaj pomeni naši ekipi. Je naš vlečni konj. Na tekmi v Kopru je prispeval svoj delež, žal pa ga niso ostali. Nismo našli rešitve, kako ustaviti Koper. Noge so bile pretežke za tako breme, ki so si ga naložili igralci. To je dobra šola za nas in selekcioniranje igralcev. Če bodo fantje želeli igrati v Evropi, se bodo morali spopasti s tem izzivom. Sam se bom iz tega finala marsikaj naučil,'' je mladi strateg objokoval zamujeno priložnost, da bi izjemno sezono 2014/15 začinil še s pokalno lovoriko, na katero čaka Celje že deset let.

Vzdušje je bilo kot nalašč za slavnostni trenutek na Bonifiki, saj je nogometaše iz Celja bodrilo skoraj tisoč someščanov. Ostali so brez glavne nagrade, v prihodnji sezoni pa se bodo morali privaditi na nove junake, saj bo najboljši klubski strelec in podajalec v prihodnje nosil dres danskega velikana. ''Vesel sem za Benija (Benjamina Verbiča, op. p.), da odhaja iz Slovenije, ker bi moral odgovarjati na toliko vprašanj, zakaj dobivajo tekmeci, ko ga pokrivajo, toliko rdečih kartonov,'' se je tudi sam začudil velikemu številu prekrškov, ki jih je Verbič pretrpel od Koprčanov na finalnem srečanju.

''Prehiter je za nekatere branilce, ki prejmejo kartone zaradi tega, ker je Beni tako dober, ne pa zato, ker bi bili oni slabi,'' je še enkrat pohvalil celjskega igralca s številko sedem, ki je v Kopru odigral zadnjo tekmo za klub iz knežjega mesta.

Ne spreglejte