Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 8. 2021,
16.55

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

UEFA Simon Kjaer Christian Eriksen Aleksander Čeferin

Torek, 24. 8. 2021, 16.55

2 leti, 8 mesecev

odlikovanje predsednika uefe

Posebno odlikovanje za zdravnike, ki so rešili Eriksena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Anglija : Danska, Euro 2020, Aleksander Čeferin | Predsednik Uefe Aleksander Čeferin bo posebno odlikovanje podelil zdravnikom, ki so rešili Christiana Eriksena | Foto Reuters

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin bo posebno odlikovanje podelil zdravnikom, ki so rešili Christiana Eriksena

Foto: Reuters

Slovenec Aleksander Čeferin, predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) bo zdravnikom, ki so med tekmo evropskega prvenstva rešili življenje danskemu nogometašu Christianu Eriksenu, podelil posebno odlikovanje predsednika Uefe, je krovna nogometna zveza stare celine sporočila v izjavi za javnost.

Devetindvajsetletni danski zvezdnik je doživel srčni zastoj v prvem polčasu prve tekme skupinskega dela eura proti Finski. Člani zdravniške ekipe so s hitrim posredovanjem Eriksenu rešili življenje, zaradi česar se jim bo zdaj poklonil tudi predsednik Uefe. Odlikovanje bodo prejeli tudi zdravnik reprezentance, fizioterapevt ter kapetan Danske Simon Kjaer, ki je začel oživljanje.

"Letošnja podelitev nagrade presega meje nogometa," je v Uefini izjavi za javnost dejal Čeferin. "Služi kot pomemben in večen opomnik o tem, kako dragoceno je življenje. Obenem vse v našem življenju postavlja v najbolj jasno perspektivo," je še ob tem dejal slovenski funkcionar.

Odlikovanje bo prejel tudi danski kapetan, ki je soigralcu priskočil na pomoč do prihoda zdravniškega osebja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Odlikovanje bo prejel tudi danski kapetan, ki je soigralcu priskočil na pomoč do prihoda zdravniškega osebja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Eriksenu so kasneje v bolnišnici v Koebenhavnu kirurško vstavili defibrilator, če bi se težav s srcem ponavljale. Zaradi tega pa je njegova nadaljnja kariera vsaj v Italiji, kjer je član Inter Milana, ogrožena. Na Apeninskem polotoku bi lahko nogomet igral zgolj, če mu napravo odstranijo. 

Na Nizozemskem pri Ajaxu s tovrstno napravo na srcu igra reprezentant Daley Blind, zaradi česar so se pojavile govorice o Eriksenovem prestopu k amsterdamskemu velikanu, za katerega je nekoč že igral.

Robert Lewandowski
Sportal Pisala se bo zgodovina, Lewandowskega bo nasledil ...
Ne spreglejte