Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
24. 10. 2016,
13.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

2

Natisni članek

Kevin Gameiro Antoine Griezmann Tiago Gabi Koke Diego Simeone Jorge Sampaoli špansko prvenstvo Sevilla Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Ponedeljek, 24. 10. 2016, 13.40

6 let, 6 mesecev

Odmevi po prvem porazu Atletica v tej sezoni

Portugalec se počuti krivega za to, da se je zatresla Oblakova mreža #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

2

Jan Oblak Sevilla Ateltico Madrid | Foto Reuters

Foto: Reuters

Madridski Atletico je v nedeljo prvič v tej sezoni izkusil grenkobo poraza. Po enajstih tekmah v španskem prvenstvu in ligi prvakov je naletel na Sevillo, ki je v deževnem vremenu spravila žogo za hrbet Jana Oblaka in po zmagi z 1:0 napovedala kandidaturo za najvišja mesta.

Nogometni velikan iz prestolnice Andaluzije je bil v prejšnjem tednu usoden za dva slovenska reprezentanta. Med tednom je v Zagrebu premagal zagrebški Dinamo in spravil v slabo voljo desnega bočnega branilca Petra Stojanovića, v nedeljo pa je v derbiju 9. kroga španskega prvenstva presenetil rdeče-bele iz Madrida, za katere brani Jan Oblak. Obakrat je zmagal z 1:0.

Uspešno posredovanje Oblaka ob nevarnem strelu Vitola:

Škofjeločan je za nastop na štadionu Ramon Sanchez Pizjuan, na katerem sta v prejšnjih letih izgubljala tudi NK Maribor (v 1/16 finala lige Europa v sezoni 2013/14) in Kekova Rijeka (2014/15), prejel visoke ocene. Ponovno je ubranil nekaj zrelih priložnosti Seville, v 73. minuti, ko je proti njegovim vratom hitro stekel Steven N'Zonzi, pa je bil nemočen.

Prva izključitev na 281. nastopu

Francoz, ki je pred tem izkoristil podajo Luciana Vietta in kot blisk švignil mimo obrambne vrste Atletica, ga je mojstrsko premagal in postavil končni rezultat.

"Počutim se krivega za zadetek. Če bi pri izvajanju avta stal le nekaj korakov bližje N'Zonziju, se to ne bi zgodilo," je po porazu dejal Portugalec Tiago, ki je vstopil v igro v drugem polčasu in zamenjal Belgijca Yannicka Carrasca.

Kako je N'Zonzi ušel obrambi Atletica in premagal Oblaka?

Atletico je v dodatne težave spravil Koke, ki je v 77. minuti prejel rdeči karton. To je bila njegova prva izključitev v dresu madridskega kluba, za katerega je odigral že 281 tekem.

Atletico ena najboljših ekip na svetu

Nogometaši Seville so prekinili niz neporaženosti Atletica. | Foto: Reuters Nogometaši Seville so prekinili niz neporaženosti Atletica. Foto: Reuters "Dobro smo se odrezali proti eni najboljših ekip na svetu, ki na igrišču deluje skoraj nepremagljiva. Ta zmaga me navdaja z velikim ponosom," je bil presrečen trener Seville Jorge Sampaoli. Argentinec, nekdanji selektor Čila, je v tej sezoni že namučil španske velikane.

V evropskem superpokalu je paral živce madridskemu Realu, v španskem superpokalu pa Barceloni. Zdaj je dočakal svojih pet minut, saj mu je pripadla čast prvega kluba, ki je v tej sezoni odpravil Atletico. Za nekaj ur se je celo povzpel na prvo mesto španskega prvenstva, nato pa ga je po tesni zmagi nad Athleticom prehitel madridski Real.

Griezmann in Gameiro v strelski krizi

Kapetan Atletica Gabi je po dvoboju poudaril, da si nogometaši Atletica ne zaslužijo kritik. "Imeli smo tri zrele priložnosti v prvem polčasu, a smo bili neučinkoviti. Pomerili sta se zelo močni ekipi. Ne morete nam ničesar očitati," je dejal izkušeni Španec, ki je pred kratkim podaljšal zvestobo Atleticu do leta 2018.

Navijači Atletica so v Sevilli pogrešali zadetke. V tej sezoni sta se pod njih največkrat podpisala Francoza Antoine Griezmann in Kevin Gameiro. Drugi je še v prejšnji sezoni branil barve Seville, navijači pa mu niso oprostili selitve v Madrid, tako da je bil deležen glasnih žvižgov.

Diego Simeone Sevillo uvršča med resne kandidate za naslov španskega prvaka. | Foto: Reuters Diego Simeone Sevillo uvršča med resne kandidate za naslov španskega prvaka. Foto: Reuters

Francoska napadalca sta padla v strelsko krizo. Gostovanje v Sevilli je bila že tretja tekma zapored, na kateri nista zadela v polno. "To nas ne bi smelo skrbeti. Razumeta, da je ekipa najpomembnejša. Trdo delata za ekipo, zadetki pa bodo, o tem sem prepričan, prišli kmalu," javnost pomirja kapetan rdeče-belih.

Trojček lahko postane četverček

Atletico je izgubil s Sevillo prvič po 12 tekmah, njegov trener Simeone pa je prepričan, da bi lahko Andaluzijci v boju za naslov vztrajali vse do konca sezone. Tako bi se lahko zgodilo, da bi se namesto treh (Atletico, Barcelona in Real) v boj za špansko krono spustili štirje kandidati.

"Sevilla ima vse potrebno, da bi se tako kot mi lahko potegovala za naslov z Realom in Barcelono," je dejal Argentinec, ki je v trenerskem obračunu stisnil roko rojaku Sampaoliju.

Špansko prvenstvo, lestvica:

1. Real Madrid 9 tekem– 21 točk
2. Sevilla 9 – 20
3. Barcelona 9 – 19
4. Villarreal 9 – 19
5. Atletico Madrid 9 – 18
6. Ath. Bilbao 9 – 15
7. Real Sociedad 9 - 13
8. Celta 9 - 13
9. Las Palmas 9 – 12
10. Malaga 9 – 12
11. Eibar 9 – 12
12. Betis 9 – 11
13. Alaves 9 - 10
14. Leganes 9 - 10
15. Valencia 9 - 9
16. Espanyol 9 – 8
17. Deportivo 9 – 8
18. Sporting Gijon 9 – 8
19. Osasuna 9 - 6
20. Granada 9 – 3

Ne spreglejte