Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 11. 2021,
20.36

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

3

Natisni članek

Amadej Maroša Tomi Horvat konferenčna liga Tottenham NK Mura

Četrtek, 25. 11. 2021, 20.36

2 leti, 5 mesecev

Poročilo s tekme Mura : Tottenham

Delirij v Ljudskem vrtu: zvezdniški Tottenham na kolenih, Mura do velike zmage!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

3

Mura Tottenham | Mura je premagala Tottenham in pripravila prvovrstno presenečenje. | Foto Blaž Weindorfer / Sportida

Mura je premagala Tottenham in pripravila prvovrstno presenečenje.

Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

Nogometaši Mure so v petem krogu konferenčne lige v velikem slogu prišli do prve velike zmage v tem evropskem tekmovanju. V Ljudskem vrtu so pred domačimi navijači z 2:1 (1:0) ugnali zvezdniški Tottenham, ta je pred zadnjim krogom že izpadel iz boja za prvo mesto. Zadetek za zmago Mure je v 94. minuti dosegel Amadej Maroša.

Mura Tottenham
Sportal Mura šokirala evropskega velikana, Maroša junak odmevne zmage

Mura : Tottenham 2:1 (1:0)

Stadion Ljudski vrt, 5.500 gledalcev, sodniki: Carvalho Nobre, Ribeiro, Vila Pereira (vsi Portugalska)
Strelci: 1:0 Horvat (11.), 1:1 Kane (72.), 2:1 Maroša (90.)

Mura: Obradović, Pucko, Kozar (od 62. Ouro), Horvat (od 87. K. Cipot), Kous, Karamarko, Lorbek, Mulahusejnović (od 63. Maroša), Karničnik, Šturm (od 77. Lotrič), Gorenc
Tottenham: Gollini, Doherty (od 54. Moura), Sanchez, Kane, Bryan Gil (od 54. Davies), Rodon (od 55. Dier), Sessegnon, Alli (od 54. Son), Tanganga, Ndombele (od 76. Hoejbjerg), Skipp

Rumeni kartoni: Gorenc, Kozar, Mulahusejnović, Karamarko, Šturm, Lorbek, Maroša; Sessegnon, Alli
Rdeč karton: Sessegnon (31.)

Fotogalerija s tekme v Ljudskem vrtu, fotograf Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 81

Nogometaši Mure so v predzadnjem krogu skupinskega dela konferenčne lige prišli do prve zmage in prvih treh točk! In to na kakšen način. Po devetih letih je v Ljudskem vrtu gostoval Tottenham, ki Maribor zapušča sklonjenih glav. Mura je vknjižila zmago z 2:1 (1:0) in šokirala izbrance Antonia Conteja, ti so pred zadnjim krogom v težkem položaju. Tottenham je namreč po petih krogih pri sedmih točkah, enako kot tretji Vitesse, ki pa ima boljše razmerje v medsebojnih srečanjih. Vodilni Rennes jih ima 11. Mura je na zadnjem mestu s tremi točkami in je že pred tem srečanjem zapravila vse možnosti za napredovanje.

Ante Šimundža se s svojimi varovanci veseli prve zmage. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Ante Šimundža se s svojimi varovanci veseli prve zmage. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Strateg Tottenhama Conte je v začetno enajsterico v Ljudskem vrtu kar nekoliko presenetljivo uvrstil tudi angleškega zvezdnika Harryja Kana, ki je na prvem obračunu s slovenskim tekmecem v igro vstopil v drugem polčasu, in s tremi goli zabil žebelj v krsto slovenskih prvakov, ki so takrat klonili z 1:5. Na drugi strani Ante Šimundža ni eksperimentiral in je v ogenj poslal preverjeno zasedbo. Muraši so v zadnjo domačo evropsko preizkušnjo vstopili odločno, zvezdniškega tekmeca se niso ustrašili, že v 11. minuti pa je sledila eksplozija v Ljudskem vrtu.

Z izjemnim samostojnim prodorom in natančnim strelom v levi zgornji kot gola Tottenhama je Muro v vodstvo popeljal Tomi Horvat. Na drugi strani je nato takoj poskušal vrniti Bryan Gil, a je njegov poskus zletel čez vrata Matka Obradovića. Tudi v nadaljevanju se gostitelji niso ustrašili in so se še naprej hrabro zoperstavljali angleškemu prvoligašu, ki je sicer poskušal vrniti udarec, a je bila obramba Mure vselej na mestu.

Še drugi udarec za Tottenham

V 32. minuti je sledil nov šok za goste, saj je po grobem štartu nad Žigo Kousom drugi rumeni karton prejel Ryan Sessegnon, tako da je Mura dve tretjini tekme odigrala z igralcem več. Sledil je pritisk Tottenhama, ki je dvakrat močno zapretil proti vratom Mure. V 35. minuti je s strani predložek pred vrata Mure poslal Kane, a se je s posredovanjem izkazal Obradović. Le dve minuti pozneje je Anglež poskusil še enkrat, a je njegov strel za las zgrešil desno vratnico Tottenhama.

Mura se ni ustrašila tekmeca iz Londona, ampak se mu je maščevala za poraz na Otoku. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mura se ni ustrašila tekmeca iz Londona, ampak se mu je maščevala za poraz na Otoku. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Mura je v nadaljevanju zopet zapretila. V 42. minuti je bila blizu vodstva z 2:0 in nove mojstrovine. S strelom zunaj kazenskega prostora je namreč poskusil Nik Lorbek, vendar je njegov strel za las zletel mimo vrat Pierluigija Gollinija. Tottenham je imel sicer v prvih 45 minutah za odtenek več žogo v posesti, v prvem polčasu pa smo videli le en strel v okvir vrat, po katerem smo videli tudi edini gol.

Maroša poskrbel za delirij!

Conte je na uvodu v drugi polčas ugotovil, da je vrag vzel šalo, in je v igro poslal še nekaj zvenečih imen. Dele Allija je zamenjal Son Heung-min, v igro pa sta vstopila tudi Eric Dier in Lucas Moura. Tottenham je nato krenil odločno, že v 58. minuti je zapretil Južnokorejec Son Heung-min, a je bil še enkrat več na mestu izjemni Obradović, ki se je izkazal tudi ob naslednji akciji Spursov. Zatem je igro Mure osvežil tudi Šimundža, ki je na teren poslal Samsondina Ouro in Amadejem Marošo.

Mura je še naprej dobro ustavljala napade Tottenhama, a so bili Spursi vse bolj podjetni. V 72. minuti je napako obrambe gostiteljev izkoristil Kane, ta je po samostojni akciji dosegel še svoj četrti zadetek na dveh tekmah z Muro. Tottenham je bil tudi v zadnjem delu srečanja podjetnejši, a brez uspeha. 

Veselje nogometašev Mure po zmagovitem zadetku Amadeja Maroše | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Veselje nogometašev Mure po zmagovitem zadetku Amadeja Maroše Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Ko se je že zdelo, da bomo na obračunu v Mariboru videli delitev točk, pa je sledil pravcati šok za goste. Ob koncu tekme je za pravo ekstazo navdušenja v Ljudskem vrtu poskrbel rezervist Maroša. Ta je v 94. minuti srečanja po protinapadu ukanil obrambo gostov in navijače poslal v delirij. 

Mura bo svoj prvi evropski skupinski del v evropskih tekmovanjih končala 9. decembra v Arnhemu pri Vitesseju.

Mario Götze Jon Gorenc Stanković
Sportal Četrtek, ki Slovencem ni prinesel uspeha

 

Ne spreglejte