Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
26. 6. 2014,
15.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 26. 6. 2014, 15.08

8 let

Poplava tretjeligašev v Sloveniji. Po novem jih je kar 52.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po tem, ko je bil v prvoligaško druščino sprejet NK Kalcer Radomlje, je znana sestava najvišjih ligaških nogometnih tekmovanj v Sloveniji. Prinaša novost, saj se vrača sistem štirih tretjih lig.

V ponedeljek bo opravljen žreb Prve lige Telekom Slovenije za prihajajočo sezono 2014/15, ki se bo začela že prihodnji mesec. Prvič se bodo v družbi najboljših predstavile tudi Radomlje. Drugoligaški podprvaki so izkoristili zavrnilo sosedov iz Doba in si prvoligaško povabilo priborili na podlagi športnih rezultatov (2. mesto v 2. SNL). Vstopili so v izredni licenčni postopek za pridobitev licence za 1. SNL, domače dvoboje pa bodo igrali na domžalskem štadionu, ki bo tako v polnem pogonu v vsakem prvoligaškem krogu.

V drugi ligi bo med osrednjimi favoriti za najvišje mesto kranjski Triglav, ki je v boju za obstanek v prvi ligi priznal premoč novomeški Krki. V drugi ligi, ki je sestavljena iz desetih klubov, se bo vnovič igralo 27 krogov. Novinca sta Tolmin in Dravinja, zmagovalca tretjeligaških tekmovanj.

Superpokalni dvoboj bo šele 13. avgusta

Največje spremembe so deležne prav tretje lige. V prejšnji sezoni so tretjeligaški klubi tekmovali v dveh skupinah, tokrat bodo na delu kar štiri, razdeljene po geografskem ključu.

V zahodni skupini bo v tretji ligi nastopilo 10 ekip (4 iz MNZ Nova Gorica in 6 iz MNZ Koper), v centralni skupini bo 14 ekip (9 iz MNZ Ljubljana in 5 iz MNZ Gorenjske Kranj), Bela krajina je zaradi zavrnjene licence ostala brez nastopa v tretji ligi, 14 klubov se bo potegovalo za prvo mesto tudi v severni skupini (4 iz MNZ Celje, 6 iz MNZ Maribor, trije iz MNZ Ptuj, eno mesto pa pripade še zmagovalcu dodatnih kvalifikacij, kjer se bodo pomerili trije klubi), 14 ekip pa bo tudi v vzhodni skupini (9 iz MNZ Murska Sobota in 5 iz MNZ Lendava). Med tretjeligaši sta tudi B ekipi državnega prvaka Maribora ter novinca v prvoligaški druščini iz Radomelj.

V ponedeljek bo poleg tekmovalnih parov Prve lige Telekom Slovenije, 2. SNL in Pokala Slovenije za sezono 2014/15 znano tudi prizorišče superpokalnega dvoboja med prvakom Mariborom ter pokalnim zmagovalcem Gorico. Tekma bo zaradi evropskih obveznosti obeh klubov odigrana 13. avgusta.

Ne spreglejte