Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 4. 2018,
8.56

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,76

2

Natisni članek

Viole Green Dragons Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 1. 4. 2018, 8.56

6 let

Prijetih 56 oseb

Policisti preprečili večji pretep med navijači Olimpije in Maribora, oboroženimi s palicami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,76

2

Olimpija Maribor Stožice | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pred sobotno nogometno tekmo med nogometaši Olimpije in Maribora, ki se je končala z neodločenim izidom, so policisti v središču Ljubljane preprečili poskus obračuna med večjima skupinama navijačev. Prijeli so 56 oseb, ki so jih izpustili šele po koncu tekme. Med tekmo so navijači uporabili več pirotehničnih sredstev.

Nogometno tekmo med ekipama NK Olimpija in NK Maribor v ljubljanskih Stožicah si je v soboto zvečer ogledalo približno 13 tisoč ljudi, od tega približno 1.200 domačih organiziranih navijačev in približno 450 gostujočih organiziranih navijačev ter približno 250 privržencev gostujočih navijačev.

Policisti preprečili pretep v središču Ljubljane

Na severni tribuni je bilo okrog 1.200 navijačev Olimpije. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Na severni tribuni je bilo okrog 1.200 navijačev Olimpije. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Pred samo tekmo so policisti v središču Ljubljane zaznali skupino organiziranih gostujočih navijačev, kmalu za tem pa še večjo skupino organiziranih domačih navijačev, ki so poskušali z njimi obračunati. Osebe so bile zamaskirane, pri sebi so imele palice, so danes sporočili z ljubljanske policijske postaje.

Posredovali so policisti, ki so na kraju za vzpostavitev javnega reda in miru prijeli 56 oseb ter zoper njih v skladu z določili zakona o nalogah in pooblastilih policije odredili pridržanje. Pri tem so uporabili tudi prisilna sredstva, kot so sredstva za vezanje in vklepanje, telesna sila in plinski razpršilec. Ko so po končani tekmi prenehali razlogi za pridržanje, so vse izpustili.

Na južni tribuni je bilo okrog 450 pripadnikov navijaške skupine Viole. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Na južni tribuni je bilo okrog 450 pripadnikov navijaške skupine Viole. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Med tekmo je bilo na tribunah z organiziranimi navijači uporabljenih več pirotehničnih sredstev, zaradi česar policisti nadaljujejo aktivnosti glede identifikacije kršiteljev in ustrezno ukrepanje zoper njih.

Zbiranje obvestil se bo nadaljevalo

Navijači so na štadion pretihotapili kar nekaj pirotehničnih sredstev. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Navijači so na štadion pretihotapili kar nekaj pirotehničnih sredstev. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Poleg tega bodo zaradi uporabe pirotehnike in njenega vnosa zoper pet kršiteljev, med katerimi sta dva mladoletna, vložili obdolžilne predloge. Zoper štiri kršitelje so zaradi uporabe pirotehnike že izdali plačilne naloge. Te so zaradi zaradi kršitve javnega reda in miru izdali tudi dvema kršiteljema.

Gre za prve zbrane ukrepe, zbiranje obvestil glede vnosa in uporabe pirotehničnih sredstev na tribunah ter morebitnih drugih kršitev, povezanih z nogometno tekmo, pa se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh, napovedujejo ljubljanski policisti.

Vrhunci derbija v soboto:

Na sobotni tekmi med ljubljansko Olimpijo in branilcem naslova Mariborom v okviru 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije so bili v vlogi favorita Ljubljančani, končala pa se je z neodločenim izidom 1:1.

Ne spreglejte