Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
3. 2. 2014,
10.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Chelsea Manchester United PSG Juan Mata

Ponedeljek, 3. 2. 2014, 10.23

7 let, 12 mesecev

Poletni zapravljivci so tokrat mirovali

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Klubi, ki so poleti največ zapravljali za okrepitve na nogometni tržnici, so bili v zimskem prestopnem roku zelo sramežljivi. Največ denarja so za zimske nakupe odšteli Angleži.

Madridski Real, Barcelona, Bayern München, Manchester City in londonski Tottenham, ki so za poletne okrepitve odšteli krepko prek 100 milijonov evrov, tokrat za nakupe niso odšteli niti centa. Monaco, poletni rekorder, ki je v nove nogometaše pred nekaj meseci investiral kar 166 milijonov, jih je tokrat zapravil le enajst. Kateri so klubi, ki so januarja porabili največ? Londonski Chelsea, ki je zapravil skorajda 53 milijonov, Manchester United z osmimi milijoni manj in na tretjem mestu pariški PSG z natanko 25 zapravljenimi milijoni na januarski nogometni tržnici. Na četrtem mestu je že kitajski SD Luneng, na petem pa turški Galatasaray.

Ne čudi, da pri državah na lestvici največjih zapravljivcev prednjači Anglija. Klubi iz tamkajšnje premier lige so za zimske nakupe odšteli skorajda 155 milijonov evrov, kar je trikrat več od predstavnikov francoske ligue 1, ki je na drugem mestu z nekaj več kot 54 milijonov vrednimi nakupi. Tretja je italijanska serie A, medtem ko je španska primera division, po mnenju mnogih morda celo najboljša nogometna liga na svetu, šele na devetem mestu. Zanimivo, na visokem četrtem mestu so Kitajci, ki so zapravili skorajda 36 milijonov evrov. Za zdaj. Lestvica se lahko namreč še spremeni, saj bo na Kitajskem prestopni rok trajal še tri tedne. Podobno velja za elitno rusko ligo, trenutno šesto na lestvici, o kateri govorimo. Razmere se bodo do konca meseca skorajda zagotovo še spremenile. Morda tudi drastično.

Za največji januarski prestop je poskrbel Manchester United, ki je za španskega virtuoza s sredine igrišča Juana Mato iz Chelseaja odštel skorajda 45 milijonov evrov. Na drugem mestu sta Srb Nemanja Matić, ki je zapustil Jana Oblaka pri Benfici in se iz Lizbone napotil v London, k Chelseaju, in Francoz Yohan Cabaye, ki je z Otoka odpotoval proti Parizu. Oba sta stala 25 milijonov. Na četrtem mestu je venezuelski napadalec, ki smo ga dodobra spoznali na tekmah lige Europa med Mariborom in Rubinom Kazanom, Jose Salomon Rondon. Ta je okrepil Zenit za 18 milijonov evrov. Milijon manj so pri Fulhamu odšteli za enega izmed junakov te sezone lige prvakov, ki pa v tem tekmovanju letos ne bo več igral. Donedavnega napadalca Olympiakosa Konstantinosa Mitroglouja.

Ne spreglejte