Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
4. 9. 2015,
12.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kevin de Bruyne Asmir Begović Thibaut Courtois Belgija BiH

Petek, 4. 9. 2015, 12.28

7 let, 12 mesecev

Poletni rekorder jo je zagodel BiH in sporočil, da ga ne zanima denar

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Belgije so se z zmago nad BiH s 3:1 približali cilju. Prvič po rekordnem poletnem prestopu se je predstavil Kevin De Bruyne, med vratnice sta stopila stanovska kolega pri Chelseaju.

Belgijska izbrana vrsta je prepolna zvezdniških imen, ki si služijo kruh pri največjih evropskih klubih. Med njimi je v zadnjih dneh posebne pozornosti deležen Kevin De Bruyne, saj je z nedavnim prestopom k Manchester Cityju poskrbel za najdražji poletni posel. Wolfsburg je zaslužil kar 74 milijonov evrov, najboljši nogometaš nemškega prvenstva v sezoni 2014/15 pa se je predstavil na igrišču prvič po stresni selitvi, ki jo je opravil v zaključnih dneh poletnega prestopnega roka.

Dokazal je, da je zadržal vrhunsko formo. Pri rezultatu 1:1 je v izdihljajih prvega polčasa z natančnim strelom z razdalje premagal Asmirja Begovića in Belgiji, ki na Fifini jakostni lestvici zaseda visoko drugo mesto, ob več kot primernem času zagotovil dragoceno vodstvo.

Če ne bo dobro igral za City, bo zaslužil manj

Rdeči vragi so na koncu zmagali s 3:1 in si izboljšali možnosti za neposredno udeležbo na EP 2016. "Vedeli smo, da bomo morali prikazati dobro igro, če bomo želeli premagati tako kakovostnega tekmeca, kot je BiH. V 90 minutah smo bili gospodarji igrišča, nekajkrat pa so bili nevarni tudi gostje," je za belgijski portal Sporza po srečanju povedal novopečeni zvezdnik Manchester Cityja.

Vesel je bil, da se je lahko na reprezentančnih pripravah v miru pripravljal na dvoboj. Če bi bil v klubu, bi bil pod neprestanim medijskim pritiskom, v družbi reprezentantov pa je lažje našel želeni ritem.

Pri bogatem angleškem delodajalcu bo na teden zaslužil 320 tisoč evrov. "Veliko se govori o mojih financah, a moram priznati, da mi je denar drugotnega pomena. Najbolj me zanima, kako se bom odrezal na igrišču. Pri Cityju veliko zaslužim, to ni sporno, a veliko denarja sem imel že prej in nisem edini nogometaš na svetu, ki je v takem položaju. Če ne bom dobro igral pri Cityju, ga bom moral zapustiti ali pa bom zaslužil manj," je poudaril belgijski zvezni igralec v pogovoru za časnik Het Nieuwsblad.

Prvi vratar BiH še verjame, da lahko zaigra v Franciji

Dvoboj v Bruslju je z zanimanjem spremljal tudi trener Chelseaja Jose Mourinho, saj sta nastopila njegova vratarja. Thibaut Courtois se je izkazal s štirimi obrambami, po žogo v mrežo pa je moral le po mojstrskem strelu z glavo Edina Džeka, ki se je po poročanju nekaterih medijev iz BiH odpravil v Rim z roko v mavcu.

Asmir Begović je na drugi strani ubranil tri strele, ki so šli v okvir vrat, a tudi prejel tri zadetke. Z bele točke ga je premagal klubski soigralec Eden Hazard, v prvem delu pa je njegovo mrežo poleg De Bruyna zatresel še lasati zvezdnik Manchester Uniteda Marouane Fellaini.

"Težko je bilo igrati proti eni najboljših reprezentanc na svetu. Belgijci so bili boljši," je priznal vratar Chelseaja, ki je bil rojen v Kanadi, ter dodal, da še obstaja upanje za nastop na Euru 2016. Izbranci Mehmeda Baždarevića želijo ujeti tretje mesto in nastop v dodatnih kvalifikacijah.

Po sedmih krogih je v njihovi skupini na tretjem mestu Izrael, BiH pa za njim zaostaja štiri točke. V vodstvu je neporaženi Wales, ki je zbral 17 točk, Belgija jih ima 14.

Ne spreglejte