Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 3. 2024,
20.00

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

NK Nafta Lendava NK Ilirija NK Triglav NK Beltinci NK Koper NK Mura NK Radomlje NK Rogaška NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija pokal Slovenije

Četrtek, 7. 3. 2024, 20.00

1 mesec, 2 tedna

Pokal Slovenije, osmina finala

Koprčani sredi prestolnice spravili Ljubljančane na kolena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
NK Olimpija : NK Koper | Koper je v Ljubljani izločil Olimpijo. | Foto www.alesfevzer.com

Koper je v Ljubljani izločil Olimpijo.

Foto: www.alesfevzer.com

Po sredinem izpadu Maribora v osmini finala slovenskega pokala, v katerem je moral priznati premoč Radomljam, so se od nadaljnjega poteka pokalnega tekmovanja poslovili tudi nogometaši Olimpije. V Šiški so jih s 4:2 izločili Koprčani. Mura je upravičila vlogo favorita in premagala Martjance s 3:0. Drugoligaški jesenski prvak Nafta, ki je v šestnajstini finala presenetil Celjane, je moral po podaljšku z 1:2 priznati premoč Rogaški. V četrtfinale so se uvrstili tudi drugoligaši Beltinci, Gorica, Triglav in Ilirija. 

Četrtek, 7. marec:

NK Rogaška
Sportal Olimpijo rešil Ratnik, Maribor blestel, Rogaški skalp Kopra

Prenova zelenice v Stožicah, Koper v Šiški izločil Olimpijo

NK Koper : NK Olimpija Zoran Zeljković Safet Hadžić | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com Olimpija je zaradi menjave načete travnate površine v Stožicah Koper gostila na stadionu Žak v Spodnji Šiški. Zeleno-beli pod vodstvom Zorana Zeljkovića kažejo dobre predstave, imeli pa so tudi nekaj smole v prvenstvu z vodilnimi Celjani, potem ko so kar nekajkrat zadeli okvir vrat in za grofi še vedno zaostajajo sedem točk.

Ljubljančani so se z velikimi upi podali tudi v boj osmine finala, v katerem jim je nasproti stala zasedba Kopra. Kanarčki ne dosegajo želenih rezultatov, potem ko so v prvenstvu padli na peto mesto. Morda pa je ravno zmaga v Ljubljani s 4:2 prinesla želen zasuk.

Dvoboj se je začel po notah Ljubljančanov. Po golu Marka Bresta so v 14. minuti povedli z 1:0, a je bilo vodstvo kratkotrajno, saj so Koprčani v 20. minuti prek  Eneja Jeleniča izenačili. Že čez tri minute je Olimpijo vnovič v vodstvo popeljal Ivan Posavec. Koprčani so udarili nazaj v 31. minuti, ko je bil uspešen Sule Wisdom Aondowase. Na novo veselje je bilo treba počakati do 73. minute, ko se je začelo smejati gostom. V vodstvo jih je popeljal Timothee Nkada, napredovanje v četrtfinale pa v 87. minuti zagotovil 19-letni Enej Marsetič.

Mura je pričakovano v prekmurskem obračunu v gosteh ugnala četrtoligaša Čardo Martjance s 3:0. Za soboško ekipo sta najprej zadela Nikola Jovićević v 38. in Borna Proleta ob koncu prvega polčasa, Martin Korpič pa je v 64. minuti dosegel avtogol.

Drugoligaš Nafta 1903 je odigral dvoboj osmine finala proti prvoligašu Rogaški. Slednja je zmagala po podaljšku z 2:1. Po rednem delu je bilo 0:0, v podaljšku je Slatinčanom vodstvo v 108. minuti priigral Oliver Kregar, v 112. pa je izenačil Stjepan Oštrek. Odločilni gol je že v prvi minuti dodatka podaljška dosegel Brazilec Thalisson, ki je žogo poslal pod prečko s strelom iz kazenskega prostora.

Rogaška je v zadnjem nastopu prekrižala načrte Koprčanom. | Foto: www.alesfevzer.com Rogaška je v zadnjem nastopu prekrižala načrte Koprčanom. Foto: www.alesfevzer.com

Bogatinov do presenečenja v Ljudskem vrtu

Danes so nogometaši Radomelj v Ljudskem vrtu, kjer se je v nedeljo proti Domžalam (3:0) zbralo skoraj šest tisoč gledalcev, poskrbeli za veliko presenečenje in z 2:1 izločili Maribor. Maribor je sicer srečanje boljše odprl, v 43. minuti je za vodstvo domačih z 1:0 s peto zadel El Arbi Soudani. Gostje so nato v 79. minuti prišli do strela z bele pike, potem ko je nespretno posredoval vratar Maribora Menno Bergsen. Kljub ne najbolj posrečeni "panenki" je strel z enajstih metrov izkoristil Dejan Vokić.

Šok za domače navijače je prišel v tretji minuti sodnikovega dodatka, ko je že vse kazalo na podaljšek. Takrat je s skrajne desne strani kazenskega prostora iz prostega strela lepo zadel Caio Da Cruz in svojo ekipo popeljal v četrtfinale.

Radomlje so prišle do napredovanja. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Radomlje so prišle do napredovanja. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Vijolice so tako ostale tudi brez velikih načrtov v pokalu in možnosti osvojitve lovorike, na katero devetkratni pokalni zmagovalci čakajo vse od leta 2016. 

Vodilni drugoligaš Beltinci je v sredo s 5:0 odpravil tretjeligaše iz bližnjega Ljutomera, Jeseničani, pri katerih kapetanski trak nosi nekdanji reprezentant Miral Samardžić, pa so ostali brez presenečenja proti Gorici, ki je pod vodstvom Mirana Srebrniča slavila s 3:1.

konferenčna liga NK Olimpija Slovan Bratislava Matevž Vidovšek
Sportal Vesel dan za vratarja Olimpije

V torek se je Triglav namučil v Podvincih (1:0), Ilirija pa je s 3:1 premagala Videm. 

Podvinčani so jeseni pripravili presenečenje, saj so na domačem igrišču izločili sežanski Tabor, tokrat pa jih je ugnal kranjski Triglav, potem ko je v 53. minuti edini zadetek dosegel Golden Okocha Gibson. Čeprav je bilo tudi na tekmi Vidma in Ilirije po polčasu 0:0, pa so v drugem gosti le prišli do pričakovanega. V 52. minuti je sicer za vodstvo domačih poskrbel Sebastjan Krajnc, nato pa so preobrat zrežirali Tilen Mlakar, Franco Dario Bustos Glavas in Filip Lukežič z goli v 66., 83. in 89. minuti.

Pokalno tekmovanje v Sloveniji predstavlja tudi bližnjico do Evrope. Pokalni zmagovalec si bo zagotovil nastop v Evropi. Če bo to prvoligaš in se bo na prvenstvu uvrstil na enega izmed treh najboljših mest, si bo po njegovi zaslugi zagotovil nastop v Evropi tudi četrtouvrščeni prvoligaš.

NK Nafta
Sportal Poraz Nafte, prve štiri ekipe v petih točkah

Pokal Slovenije, osmina finala:

Torek, 5. marec:

Sreda, 6. marec:

Četrtek, 7. marec:

Ne spreglejte