Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
14. 3. 2017,
19.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

Bruno Fernandes

Torek, 14. 3. 2017, 19.23

6 let, 7 mesecev

Obsojeni morilec Bruno Fernandes bo spet igral nogomet

Podpis pogodbe z okrutnim morilcem, ki je šokiral svet

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85
Bruno Fernandes | Foto Reuters

Foto: Reuters

Brazilski drugoligaš Boa Esporte je poskrbel za potezo, ki je šokirala svet. Podpisal je pogodbo z Brunom Fernandesom. Brazilskim nogometnim vratarjem, ki je bil pred sedmimi leti obsojen zaradi grozovitega umora svojega dekleta. Prejšnji mesec je bil 32-letnik zaradi napak v pravnem postopku predčasno izpuščen iz zapora.

Bruno Fernandes je bil leta 2010 obsojen na 22 let zapora zaradi grozovitega umora svojega tedanjega dekleta. Naročil je umor Elize Samudio, brazilske manekenke, da bi se izognil plačevanju preživnine za otroka, ki sta ga imela.

Njenega trupla nikoli niso našli, saj se ga je nogometaš, ki je v Južni Ameriki užival velik ugled in so ga številni videli kot vratarja, ki bo branil vrata Brazilije na svetovnem prvenstvu 2014 pred domačimi navijači, znebil. Skupaj s pomočnikoma naj bi ga razkosal in z ostanki trupla nahranil svoje pse.

Bruno, ki danes šteje 32 let, je to, da je vedel za umor svojega dekleta, priznal, a na sodišču vseskozi zanikal, da bi bil on tisti, ki je grozovit umor naročil.

Žrtev naj bi obtoženci najprej zadavili, potem razkosali in za konec vrgli psom.

Pogodbo je podpisal, takoj ko je prišel iz zapora

Po sedmih letih bo spet igral nogomet. | Foto: Reuters Po sedmih letih bo spet igral nogomet. Foto: Reuters Nogometaš, v prvi brazilski ligi v majicah Atletica Mineira, Corinthiansa in Flamenga, za katerega je igral pred odhodom v zapor in bil celo njegov kapetan, je zbral krepko čez 100 nastopov, je iz zapora prišel prejšnji mesec.

Pred štirimi dnevi je podpisal dveletno pogodbo z brazilskim drugoligašem Boa Esportejem. To je bila poteza, ki je marsikoga šokirala in dvignila veliko prahu.

Vsi ga obsojajo, Boa Esporte mu je odprl vrata

Zdaj je Bruno kot član kluba iz Varginhe tudi spregovoril pred javnostjo.

"Zelo sem vesel priložnosti, ki sem jo dobil. Klubu bom poskusil pomagati na poti do prve lige. Izpolnile so se mi sanje. Že od nekdaj sem si želel vrniti v nogomet in zdaj mi je uspelo. Ljudje me zaradi stvari, ki so se dogajale v preteklosti, obsojajo, a pri Boa Esporteju so mi odprli vrata, zaradi česa sem jim zelo hvaležen," je povedal Bruno, ki na vprašanja o umoru, zaradi katerega je sedel sedem let, ni želel odgovarjati.

Umora je bil obsojen julija leta 2010, v zaporu je dvakrat poskusil narediti samomor. | Foto: Reuters Umora je bil obsojen julija leta 2010, v zaporu je dvakrat poskusil narediti samomor. Foto: Reuters

Navijači protestirajo, sponzorji odhajajo

Nenavadni potezo vodilnih ljudi Boa Esporteja, ki bo z novo sezono začel čez dva meseca, v Braziliji in po svetu številni obsojajo. Navijači protestirajo, iz kluba so se po kontroverznem podpisu pogodbe umaknili tudi nekateri sponzorji.

Glavni pokrovitelja kluba Gois in Silva Group sta že odpovedala sodelovanje, podobno velja tudi za športnega opremljevalca Kanxo.

 

Ne spreglejte