Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 8. 2014,
19.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

nogomet Juventus Boštjan Cesar AC Milan Lazio Inter Samir Handanović Josip Iličić Jasmin Kurtić

Petek, 29. 8. 2014, 19.53

8 let

Podaja Birse, zmaga Handanovića, Iličić zamenjal Kurtića in zabil Milanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V 8. krogu italijanskega prvenstva je "slovenski" Chievo v nedeljo doma izgubil proti Genoi. Juventus je prišel do zmage nad Palermom. Josip Iličić je Fiorentini pristreljal remi v Milanu.

Chievo je v Veroni gostil Genoo in po prvem polčasu vodil, potem ko je po podaji Valterja Birse, ta je bil edini Slovenec v začetni enajsterici domačih, zadel Bosanec Ervin Zukanović. Toda potem, ko je Birsa po 64 minutah igre odšel z igrišča (nadomestil ga je prav Dejan Lazarević), so gostje dvakrat zadeli in prišli do preobrata. Boštjan Cesar pri domačih ni dobil priložnosti za igro. Vso tekmo je presedel na klopi.

Branilec naslova Juventus je v Torinu gostil Palermo in ga premagal z 2:0. Pri gostih je Siniša Anđelković igral od prve do zadnje minute.

Inter je z 1:0 zmagal pri Ceseni. Samir Handanović je za Milančane igral vso tekmo, medtem ko je Rene Krhin spet sedel na klopi in ni dobil priložnosti za igro. Pri domačih je podobna usoda doletela Luko Kranjca.

V zadnji tekmi kroga je Fiorentina gostovala pri Milanu. Pri gostih je izmed dveh Slovencev v prvi postavi igral le Jasmin Kurtić, a Firenčani se, takrat ko je bil na igrišču, niso izkazali. Zaostajali so z 0:1. Po 54 minutah igre je namesto Kurtića na igrišče prišel Josip Iličić, ki je tekmo začel na klopi, in že enajst minut pozneje zadel za izenačenje ter, kot se je izkazalo pozneje, postavil končni izid. Kranjčan, ki ga ni bilo na zadnjem selektorjevem seznamu, je zabil prvi prvenstveni zadetek v sezoni. Med tednom je prispeval podajo za zmago Fiorentine v ligi Europa. Očitno je v dobri formi, je prepričal tudi Srečka Katanca?

Ne spreglejte