Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 7. 2019,
22.27

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Nk Olimpija Safet Hadžić Luka Menalo Endri Cekici Liga Europa

Četrtek, 18. 7. 2019, 22.27

4 leta, 9 mesecev

Po zmagi in napredovanju olimpije v 2. krog kvalifikacij za ligo europa

Hadžić pričakoval "mrtvo tekmo" in verjel v kakovost Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
NK Olimpija NK Rigas | Nogometaši Olimpije so v Latviji nadoknadili zaostanek s prve tekme in napredovali v drugi krog kvalifikacij za ligo Europa. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Olimpije so v Latviji nadoknadili zaostanek s prve tekme in napredovali v drugi krog kvalifikacij za ligo Europa.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Vedeli smo, da bo težka tekma, da bo šlo zaradi vremena in stanja igrišča za mrtvo tekmo, ampak verjeli smo v svojo kakovost, vedeli smo, da smo boljši, in na koncu tudi zasluženo zmagali," je po zmagi Olimpije z 2:0 nad Rigasom in napredovanju v 2. krog kvalifikacij za ligo Europa dejal trener zmajev Safet Hadžić.

Luka Menalo
Sportal Olimpija napredovala po pravi drami, Domžale mirno, slovo Mure

Nogometaši Olimpije so si pretekli teden na prvi tekmi uvodnega kroga kvalifikacij za ligo Europa po dramatičnem koncu tekme, v katerem so z Rigasom izgubili z 2:3, močno otežili delo. Na četrtkovem gostovanju v Latviji je dolgo kazalo, da jim povratne naloge ne bo uspelo uspešno opraviti, a so se v izdihljajih srečanja rešili pred hitrim evropskim koncem.

Safet Hadžić je vknjižil prvo evropsko zmago z Olimpijo in po njej povedal, da je verjel v kakovost svojih varovancev in napredovanje. | Foto: Vid Ponikvar Safet Hadžić je vknjižil prvo evropsko zmago z Olimpijo in po njej povedal, da je verjel v kakovost svojih varovancev in napredovanje. Foto: Vid Ponikvar

Čeprav so varovanci Safeta Hadžića pred poletom v latvijsko prestolnico napovedovali napadalno igro od samega začetka, si resnejših priložnosti v prvem polčasu niso priigrali. V sodniškem podaljšku prvega polčasa so prvič nevarneje zapretili, napad je obrodil sadove. Tomislav Tomić je s podajo našel Endrija Cekicija, ki je s strelom po tleh v kazenskem prostoru ugnal domačega čuvaja mreže in Olimpijo tik pred odmorom vrnil v igro.

Vse do 92. minute je kazalo, da si bodo napredovanje zagotovili Latvijci, ki so igrali šele drugo evropsko tekmo v zgodovini kluba, a se je Ljubljančanom v novem sodnikovem podaljšku spet nasmehnila sreča. Po strelu Anteja Vukušića je vratar Rigasa žogo odbil v vratnico, od nje pa se je odbila do osamelega novinca v zelenem dresu Luke Menala, ki je zabil za 2:0 in Olimpiji zagotovil napredovanje v drugi krog. Njena naslednja evropska ovira bo tako turški Malatyaspor.

NK Domžale Balzan
Sportal V Domžalah brez potresa, ki je danes okoli 22. ure močno stresel Split

"Pomembno je bilo to, da smo do konca verjeli v uspeh, danes smo igrali kot ekipa in dosegli cilj," je dejal strelec Olimpijinega prvega zadetka Endri Cekici. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Pomembno je bilo to, da smo do konca verjeli v uspeh, danes smo igrali kot ekipa in dosegli cilj," je dejal strelec Olimpijinega prvega zadetka Endri Cekici. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zaslužena zmaga

"Vedeli smo, da bo težka tekma, da bo šlo zaradi vremena in stanja igrišča za mrtvo tekmo, ampak verjeli smo v svojo kakovost, vedeli smo, da smo boljši, in na koncu tudi zasluženo zmagali," je v klubski diktafon dejal Hadžić, ki se veseli svoje prve evropske zmage.

Trud je bil poplačan Menalo je Olimpiji v 92. minuti priigral napredovanje v drugi krog kvalifikacij, v katerem jo čaka turški Malatyaspor. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Menalo je Olimpiji v 92. minuti priigral napredovanje v drugi krog kvalifikacij, v katerem jo čaka turški Malatyaspor. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Na prvi medsebojni tekmi preprosto nismo imeli sreče. A pomembno je bilo to, da smo do konca verjeli v uspeh, danes smo igrali kot ekipa in dosegli cilj," veselja ni skrival Cekici, Menalo pa je po izjemno pomembnem zadetku dodal: "Danes se nam je povrnil ves trud, ki smo ga vložili v tekmi. Vsak igralec je dal od sebe maksimum in za to jim čestitam."

Olimpija bo drugi krog kvalifikacij začela prihodnji četrtek v Turčiji, a še pred tem srečanjem ji bodo v domačem prvenstvu nasproti stali Domžalčani, ki so si prav tako zagotovili napredovanje v 2. krog kvalifikacij za ligo Europa.

Preberite še:

NK Olimpija
Sportal Olimpija zanesljivo do prvih točk
Ne spreglejte