Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 10. 2022,
17.30

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

1

Natisni članek

Ligue 1 francosko prvenstvo liga prvakov Lionel Messi Lionel Messi Neymar Kylian Mbappe Kylian Mbappe PSG

Torek, 11. 10. 2022, 17.30

1 leto, 6 mesecev

PSG govorice že zavrača

Po štirih mesecih konec ljubezni? Mbappe naj bi želel takoj oditi.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

1

PSG Kylian Mbappe | Kylian Mbappe | Foto Reuters

Kylian Mbappe

Foto: Reuters

Konec ljubezni med PSG in Kylianom Mbappejem? Več tujih medijev, ki se sklicujejo na vire v pariškem klubu, piše, da si želi francoski zvezdnik januarja zapustiti Pariz, potem ko je pred štirimi meseci in pol podpisal novo pogodbo.

Mohamed Salah
Sportal Infarktna končnica v Barceloni! Goli padali kot nori, Salah zrušil rekord.

Kylian Mbappe je poleti podpisal novo pogodbo s klubom PSG. Lahko bi bil leta 2022 prost nogometaš, a jo je podaljšal do leta 2025. O tem ga je med drugim prepričal sam francoski predsednik Emmanuel Macron. Kljub Lionelu Messiju pa je v klubu ravno Mbappe najbolje plačani nogometaš francoskega prvoligaša in pravzaprav tudi prvi obraz ekipe. Mnogi so govorili, da bo kar Mbappe vodil kadrovanje v klubu. A le po nekaj mesecev je zgodba povsem drugačna. Več evropskih medijev, med njimi L'Equipe, goal.com pa Marca in tudi dobro obveščeni novinar za nogometne prestope Fabrizio Romano, poročajo, da si želi 23-letnik čim prej zapustiti klub. Najbolje že kar takoj januarja.

Na uradnem treningu pred tekmo lige prvakov z Benfico je bil Mbappe sicer dobro razpoložen in se je šalil s Sergiem Ramosom. | Foto: Reuters Na uradnem treningu pred tekmo lige prvakov z Benfico je bil Mbappe sicer dobro razpoložen in se je šalil s Sergiem Ramosom. Foto: Reuters Mbappe naj bi zdaj menil, da so obljube, ki mu jih je dalo vodstvo kluba, prelomljene. Prva je bila, da so na novo pogodbo napisali letnico 2025, čeprav so se dogovorili za 2024. Všeč mu ni bilo niti to, da so želeli pripeljati Roberta Lewandowskega. Sprt pa naj bi bil tudi z Neymarjem, prav tako pa ni v najboljšem odnosu s trenerjem Christophom Galtierjem. Sam meni, da nima toliko svobode v igri kot takrat, ko igra za Francijo. Statistično je sicer na začetku te sezone bolj uspešen kot lani: dal je osem golov na prvih desetih tekmah francoske lige (lani pet) in tri na prvih treh v ligi prvakov (lani enega).

PSG po pisanju Romana nima namenov, da bi Mbappeja januarja prodal. Še najmanj pa v Real Madrid, kamor si je francoski nogometaš pred podaljšanjem pogodbe že želel. Bolj verjetna bi bila tako prodaja v Liverpool.

"Mbappe mi ni nikoli rekel, da želi januarja oditi"

Direktor PSG-ja Luis Campos je poročanje medijev v izjavi za francoski Canal Plus že zavrnil: "Mbappe mi ni nikoli rekel, da želi januarja oditi. Govorili smo z njim, z Messijem, Neymarjem ... Vsi so zelo srečni, da so tu." In še: "Je Mbappe tukaj srečen? Vprašajte njega. To je resno vprašanje. Jaz vidim, da dela kot pravi profesionalec."

PSG Reims
Sportal Blažič zabil dva gola, PSG-ju točke ukradla ekipa iz začelja
Ne spreglejte