Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
19. 1. 2015,
15.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Domžale Mate Eterović Matej Oražem

Ponedeljek, 19. 1. 2015, 15.38

8 let

Po Mariborčanih privabile še strelskega kralja 1. SNL

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jesenskim prvakom iz Domžal bo v spomladanskem delu pomagal tudi Mate Eterović. Izkušeni hrvaški napadalec je bil v prejšnji sezoni z Rudarjem najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije.

Domžalčani so hitro našli zamenjavo za Josha Parkerja, ki je prestopil k Crveni zvezdi. V konici napada ga bo nadomestil stari znanec slovenskih prvoligaških zelenic. V mesto ob Kamniški Bistrici je prišel Mate Eterović, ki se je iz Irana vrnil kot prosti igralec in se ob kopici ponudb odločil, da kariero nadaljuje v državi, kjer je dosegal najboljše rezultate.

V prejšnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije je v dresu velenjskega Rudarja dosegel 19 zadetkov ter postal najboljši strelec tekmovanja, pred tem pa je ponosno nosil tudi dres Maribora, Nafte in Mure. Vknjižil je že 157 prvoligaških nastopov in dosegel 58 zadetkov, s svojimi izkušnjami pa bo pomagal Elsnerjevi četi v boju za najvišja mesta v slovenskem prvenstvu.

"Vesel sem, ker sem prišel v Domžale, v urejen klub, ki se bori za lovoriko. Vsi vemo, kaj pomeni v slovenskem nogometu. Zdaj moram prikazati čim boljše igre in že komaj čakam, da začnemo delo," je dejal 30-letni Dalmatinec, ki se je nazadnje mudil v Iranu, kjer pa ni bil dolgo. Pri Paykanu je odigral le enajst tekem, v polno pa je zadel le enkrat, kar je bilo premalo za najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2013/14.

Športni direktor o Eteroviću: Prevzel bo velik del bremena v napadu

"Po prodaji Joshue Parkerja v Crveno zvezdo smo iskali igralca, ki bo prevzel velik del bremena v fazi napada. Mate ima z igranjem v slovenski ligi ogromno izkušenj, kar nam bo zelo koristilo, saj bomo na prvenstvenih tekmah potrebovali takojšen učinek, če želimo ostati na vrhu," se zaveda Matej Oražem.

Športni direktor Domžal je še izpostavil, da si je Eterović želel okrepiti prav Domžale, saj želi po dolgem času izkusiti, kako se je potegovati za najvišja mesta. Eterović bo danes opravil prvi trening z novimi soigralci, v torek, ko se bodo Domžalčani na prijateljski tekmi pomerili z nižjeligašem Ilirijo iz Ljubljane, pa bi lahko vpisal prve minute za jesenskega prvaka. Takrat naj bi v domžalskem dresu debitirala tudi Mariborčana Matic Črnic in Dejan Trajkovski, Eterović pa je tako postal tretja zimska okrepitev.

Ne spreglejte