Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 6. 2022,
17.11

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

Nasser Al-Khelaifi Kylian Mbappe Kylian Mbappe Mauricio Pochettino Zinedine Zidane PSG

Petek, 10. 6. 2022, 17.11

1 leto, 10 mesecev

nova era

Po letu premora Zidane pred vrati Parižanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52
Zinedine Zidane | Zidane pred vrati PSG-ja.  | Foto Reuters

Zidane pred vrati PSG-ja.

Foto: Reuters

Zinedine Zidane naj bi, kot poročajo španski in francoski mediji, že sklenil dogovor o prevzemu trenerskega stolčka pri francoskem velikanu PSG. Od uradne potrditve naj bi ga ločil le še podpis pogodbe, zaradi česar naj bi Francoz že odpotoval v Katar.

Nekdanji francoski nogometaš in trener Real Madrida bi tako na trenerskem mestu zamenjal Argentinca Mauricia Pochettina, ki je v tej sezoni Parižane pripeljal do naslova francoskih prvakov, ponovno pa se je zalomilo pri ligi prvakov, ko so v osmini finala izgubili prav proti Realu iz Madrida. PSG tako še vedno ostaja brez lovorike v najelitnejšem nogometnem tekmovanju in možnost za osvojitev tega vidijo prav v 49-letnem Francozu, ki je z madridskim klubom to tekmovanje osvojil že kar trikrat.

Po tem, ko je po sezoni 20/21 Zidane zapustil kraljevi klub, naj bi ga po enoletnem premoru k sodelovanju s francosko ekipo pozval sam francoski predsednik Emmanuel Macron, ki naj bi sodeloval tudi pri odločitvi Kyliana Mbapeja, da ostane v francoski prestolnici.

Zidane pred težko nalogo

"Klub doživlja preporod," je še pred dnevi dejal za zdaj še trener PSG-ja Mauricio Pochettino. "Predsednik Nasser Al-Khelaifi bo kmalu predstavil načrte za prihodnost, a sem miren," je še povedal za francoske medije Argentinec, ki ima s Parižani sicer veljavno pogodbo do leta 2023. 
Kylian Mbappe
Sportal Mbappe Argentincu in Neymarju pokazal izhodna vrata

Mauricio Pochettino | Foto: Reuters Foto: Reuters Po letu premora bo tako Francoz sedel na klop trenutno enega izmed najbolj ambicioznih klubov, ki ambicij za naslednjo sezono ne skriva – osvojitev lige prvakov. Po treh zaporednih neuspešnih poskusih se zdi, da so našli pravega moža, ki jih lahko pripelje do želenih ciljev. Poleg tega pa bi Francoz lahko znova vzpostavil hierarhijo v trenutno najbolj zvezdniško obarvani zasedbi PSG-ja.

"Da vodiš klub, kot je PSG, moraš biti dober trener, po letu in pol se počutim kot eden izmed najboljših. Voditi zasedbo, kakršno imamo trenutno v Parizu z vsemi zvezdniki, zahteva ogromno truda in nenehnega učenja," je razmere v taboru Parižanov komentiral Mauricio Pochettino.

Po tem, ko je pred kratim že prišlo do kadrovskih menjav pri francoskem velikanu, mesto športnega direktorja je zavzel Luis Campos, naj bi odločitev o novem strategu sprejeli kar Katarci sami, ki dobro vedo tudi, kako zelo je Zidane naklonjen prvemu zvezdniku kluba Kylianu Mbapeju.  
Kylian Mbappe PSG
Sportal PSG predstavil novega športnega direktorja
Ne spreglejte